Aybaba ‘Genesio ve Lucescu’yla görüştük’ dedi, van Bronckhorst ismi öne çıktı

Beşiktaş'ta sportif direktör Samet Aybaba takımın yeni teknik direktörüyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, iki yabancı hocayla görüştüklerini belirtti.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Samet Aybaba'dan teknik direktör konusuyla alakalı açıklama geldi.

Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay’ın ayrılmasından bu yana bir numaralı gündem maddesi yeni teknik direktör. Tarihinde ilk defa bir sezonda dört farklı teknik direktörle çalışacak olan kulübün bir sonraki teknik direktörünün kim olacağıyla alakalı söylentiler sürüyor.

Söylentilere nokta koymak için Hürriyet’e konuşan Samet Aybaba iki isim verdi. Aybaba Razvan Lucescu ile kulübün yapısını görüştüklerini belirtti, daha sonra Milliyet’e yaptığı düzeltmede Razvan Lucescu ile Mircea Lucescu için görüştüklerini açıkladı. Aybaba’nın adaylar arasında olduğunu söylediği bir diğer isim basında en fazla adı çeken Fransız Bruno Genesio.

Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal'a afBeşiktaş’ta Rachid Ghezzal’a af

Aybaba konuyla alakalı olarak “Beşiktaş sezona yeni başlıyormuşçasına güçlü tempolu ve hırslı şekilde Kasımpaşa karşılaşmasına hazırlanıyor. Şu an teknik direktörümüz Serdar Topraktepe ile oyuncularımız uyuştu. İki taraf birbirinin dilinden anlıyor. Bunu Hatayspor maçında gözlemledik. Beşiktaş taraftarları Kasımpaşa karşısında daha diri ve performansı yüksek bir takım izleyecek” dedi.

NTV’nin yaptığı habere göreyse Genesio’ya yapılan son teklife de olumlu dönüş alınamadı. Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, Lucian Favre gibi isimlerle görüşmeler sürerken adı henüz basına yansımayan iki teknik direktörle daha dirsek teması devam ediyor.

Carlo Ancelotti: Arda Güler eski seviyesine kavuştu, Mallorca maçında süre vermeye çalışacağımCarlo Ancelotti: Arda Güler eski seviyesine kavuştu, Mallorca maçında süre vermeye çalışacağım

Giovanni van Bronckhorst iddiası

Akşam saatlerine doğru Hollanda basınından Beşiktaş’ın Giovanni van Bronckhorst ile anlaştığı iddiası ortaya atıldı. Bu iddiayı doğrulayan haberler Türk basınına da düştü. Sports Digitale, Kara Kartal’ın yeni teknik direktör için Hollandalı isimle el sıkıştığını yazdı. Bu habere göre anlaşma 1.5 senelik.

Hollandalı bundan önce 4 sezon boyunca Feyenoord’u çalıştırdı. Daha sonra Çin ekiplerinden Guangzhou City macerası yaşayan deneyimli isim ondan sonraki 2 seneyi Rangers’ta geçirdi ve geçtiğimiz yaz boşa düştü. Feyenoord’daki 176 maçta 1.99 puan ortalaması tutturan Hollandalı burada 1 lig, 2 kupa, 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Rangers’ın başındaki 68 maçında 2.01 puan ortalaması olan deneyimli ismin İskoçya’da bir de kupası bulunuyor. Sports Digitale’deki bir diğer habere göre Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst’un yardımcılığı için Atiba’ya teklif yaptı. Kanadalı oyuncu kendi antrenörlük kariyerine odaklanmak istediği için teklifi kabul etmedi.

Bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından NTV’ye konuşan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar “Henüz teknik direktör konusunda anlaşma sağlamadık. Başkanımız bugün 2-3 aday ile görüştü. Fakat henüz anlaşma sağladığımız bir teknik direktör yok” sözlerini söyledi.

Sergen Yalçın imzayı attı, Beşiktaş maddesini yalanladıSergen Yalçın imzayı attı, Beşiktaş maddesini yalanladı

Ligin ilk yarısında istediği performansı gösteremeyen ve beklentilerin altında kalan Beşiktaş 29 puanla beşinci sırada yer almıştı. Son olarak Hatayspor deplasmanında 2-1’lik galibiyetle nefes alan Kara Kartal ligin ikinci yarısındaki ilk maçında 5 Ocak akşamı saat 20.00’de Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak.

Eric Bailly'nin Beşiktaş'a maliyeti belli oldu: Dakikada 121 bin liraEric Bailly’nin Beşiktaş’a maliyeti belli oldu: Dakikada 121 bin lira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.