Sergen Yalçın imzayı attı, Beşiktaş maddesini yalanladı

Sergen Yalçın Antalyaspor'un teknik direktörü olarak altı aylık anlaşma imzaladı. Yalçın imza töreninde sözleşmesinde "Beşiktaş'tan teklif alırsa ayrılır" maddesinin olduğu iddiasını yalanladı.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Antalyaspor'da Sergen Yalçın dönemi resmen başladı.

Son olarak 2021-22 sezonunda Beşiktaş’ı çalıştıran ve sezon ortasında siyah-beyazlı ekipten ayrılan Sergen Yalçın o zamandan beri ilk kez bir takımla sözleşme imzaladı. Deneyimli teknik direktör Akdeniz ekibi Antalyaspor’la anlaştı. Altı aylık resmi sözleşmeye imza atan Yalçın törende açıklama yaptı.

Yalçın “Ekip olarak buraya gelmekten çok mutluyuz. Uzun zamandan beri, 1.5-2 senedir çalışmıyoruz ekip olarak. Kısmet Antalya’ymış. Ekip olarak başkan aradığında çok heyecanlandık. Kadro, ekip ve hedefler olarak birbirini tamamlayan bir ikili gibi gördük kendimizi. Çok heyecanlı bir şekilde, inanarak, başarılı olacağımıza güvenerek çok doğru bir tercih yaptık. İnşallah çok iyi yerlere geliriz” dedi. Transfer çalışmaları için henüz erken olduğunu ve takımla tanışmadıklarını belirten Yalçın sözleşmenin detayları hakkında da bilgi verdi.

Aybaba: Genesio ve Lucescu'yla görüştükAybaba: Genesio ve Lucescu’yla görüştük

Deneyimli çalıştırıcı sözleşmesinde “Beşiktaş’tan teklif gelirse serbest kalır” gibi bir madde olup olmadığı sorusuna “Beşiktaş’tan teklif gelirse serbest kalır maddesi yok. Antalyaspor’a severek, inanarak geldik. Mayıs ayına kadar kontrat yaptık ama sonrası açık” diyerek yanıt verdi. Halihazırda teknik direktör arayışı süren Beşiktaş’ta Sergen Yalçın ismi de geçiyordu.

Yalçın’ın göreve gelmesiyle alakalı konuşan Kulüp Başkanı Sinan Boztepe “Sezon sonuna kadar Sergen Hocamız ile beraberiz. Sezon sonunda süreci konuşacağız” dedi. 

Son olarak Nuri Şahin’in çalıştırdığı Antalyaspor ligin ilk devresini 24 puanla sekizinci sırada tamamlamıştı. Şahin Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’la anlaşmış, önce Edin Terzic’in yardımcılığını yapmak, gelecek sezon başında da takımın teknik direktörü olmak üzere Alman ekibine imza atmıştı. Antalyaspor ise yeni teknik direktörü Sergen Yalçın’la ilk maçına 5 Ocak Cuma saat 20.00’de sahasında Alanyaspor’a karşı çıkacak.

Nuri Şahin Süper Lig tarihine geçti... Bonservis ödenen ilk Türk hocaNuri Şahin Süper Lig tarihine geçti… Bonservis ödenen ilk Türk hoca

Sergen Yalçın’ın ekibi şöyle:

Yardımcı Antrenör: Murat Şahin

Yardımcı Antrenör: Ozan Köprülü

Kaleci Antrenörü: Levent Açıl

Analiz: Murat Kaytaz

Atletik Performans: Niyazi Eniseler

Atletik Performans: Emre Gürbüz

Scout: Gürsoy Yalçın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.