Ekran, sahne, seyahat: Yılbaşı gecesinin magazin turundayız

Bir araştırmaya göre halkımızın yüzde 56.8'i yılbaşı kutlaması yapmak istememiş. Evde tombala, kestane, TV keyfini tercih etmiş. Peki ünlüler ne yaptı? Çoğu evdeydi. Az sayıda yıldız sahnedeydi. Sahnede Tarkan, ekranda ise 'O Ses Türkiye' rekor kırdı

2 Ocak 2024
Aşkın Nur Yengi Haluk Bilginer'i sahnede ağırladı (solda). Hande Erçel Hakan Sabancı 2024'ü Bali'de karşıladı (ortada). Sıla'nın sahne kıyafeti çok beğenildi (sağda).

Aşk yeniden başlar mı

‘O Ses Türkiye’ jürisindeki Ebru Gündeş 1995-1997’de aşk yaşadığı Kerem Alışık’ın ‘Gitme Aklım Sende Kalır’ performansını öyle hayranlıkla izledi ki, X alemi eski çifti TT’ye taşırken “Aşk yeniden başlar mı” diye de sordu.

Ebru Gündeş ve Kerem Alışık geçmişte büyük aşk yaşamıştı.

Gözü diğer jüri üyelerini görmeyen Alışık göz göze geldikleri o anı “Heyecandan aklım kalmadı” diye anlattı. X’deki aşk sorularını cevaplayalım: ‘Sadece arkadaşlar, ötesi yok.’

Bu arada jürideki Meryem Uzerli’nin Türkçe’yi unutmak üzere olduğu dikkat çekti. Ama enerjisi ve doğallığıyla ekrana damga vurdu. Seyirciler Murat Boz’un saçlarına ve kaslı kollarına takıldı.

Ekrana dönmesi için yoğun istek olan Beyaz yarışmayı sunarak bir tür ısınma turu yaptı. Beyaz 20 yıl kesintisiz yaptığı şovuna 10 yıl önce ara vermişti. Bol magazin malzemeli ‘O Ses Türkiye’ üç kategoride en çok izlenen yapım oldu.

Yüz hatları nasıl silindi

Bu kadar filtre Hülya Avşar’ı bile güldürmüş

Star TV’deki İbo Show’a katılan Hülya Avşar, Aleyna Tilki, Bülent Sertaş ise milletin başka bir yılbaşı eğlencesiydi.

Neden mi? Yüzlerine o kadar filtre uygulanmıştı ki Hülya Avşar ve Aleyna’nın tüm yüz hatları silinmişti.

Avşar bile kendini gördükten sonra kahkaha atıp “Abartmışlar” demiş. Bülent Serttaş da kendisiyle dalga geçmiş. Buna ‘Tatlıses filtresi’ deniyor. Zira şova katılan başka yıldızlar da aynı duruma düşmüş, dalga konusu olmuştu.

Kayınvalideyle dans

Beren Saat Kıbrıs’ta sahneye çıkan Kenan Doğulu’yu kayınvalidesiyle seyretti.

Kıbrıs’ta sahne alan Kenan Doğulu’yu izleyenler arasında eşi Beren Saat ve annesi Serpil Doğulu da vardı. Evlendikleri günden bu yana yılda bir hortlayan ‘gelin-kaynana’ kavgasını bir kez daha bertaraf ettiler. Beren Saat eşinin şarkıları eşliğinde kayınvalidesiyle dans etti.

Seyirci rekorları

Sıla sahne kıyafetlerine para harcamaktan çekinmiyor.

“Kim seyirci rekoru kırdı” derseniz sıralayalım… Sıla, Kenan Doğulu, Ebru Gündeş, Sibel Can, Serdar Ortaç… Sosyal medya gecenin ‘en şık’ ismini Sıla olarak belirledi. Dantelli, transparan tarzına ekibiyle karar veren pop yıldızı kıyafet ve takılarına para harcamaktan çekinmiyor.

Araba parasına ceket

Fatih Ürek yılbaşı kostümünü yurtdışından almış.

40 yıldır sahnede olan Fatih Ürek Kıbrıs sahnesi öncesi yaptığı röportajda “Yılbaşı kıyafetimi Türkiye’den alsam bir arabanın yarısı kadar param giderdi. Yurt dışından aldığım için 300 dolar. Ama karar verdim, yeni yılda kıyafetlerimin bir kısmını hayır işleri için satacağım” dedi.

Evdeki yıldızlar

Cem Yılmaz’ın paylaşımı yeni yıla sessiz sakin girdiği izlenimi veriyor.

2024’ü evde karşılayan 8.5 aylık hamile Songül Öden karnı burnunda pozuyla dikkat çekti. Ahmet Kural’ın hamile eşi Çağla Gizem de büyüyen karnıyla poz verdi. Cem Yılmaz’ın Çatalca’daki evinden paylaştığı sucuk-salata, tombala paylaşımından anladık ki sakin, sessiz, yalnız bir gece geçiriyor. Evde oturan diğer bir yıldız da altı milyon lira sahne fiyatından indirim yapmayan Ajda Pekkan’dı. Yeni yılın rekoruna bir milyon dolar kazandığı konuşulan Tarkan imza attı. Ancak bir iddiaya göre böyle bir rakam yok. Tarkan 10 milyon lira almış.

O günler eskide kaldı

2000’li yıllarda cemiyet hayatının ünlü isimleri İstanbul’un en seçkin gece kulüplerini kapatır, 20-30 kişilik gruplarla eğlenirdi. Zenginlik, hava her kareden belli olurdu. Ama şimdi çoğu evde ya da yurt dışında geçirmeyi tercih etti. Durumu o dönemin ünlü bir sosyetik ismine sordum. Şu cevabı aldım: “O günler eskide kaldı. Para el değiştirdi. Şimdi yeni ve görgüsüz bir topluluk var. 2000’lerin başındaki sosyetikler görünmek dahi istemiyor.”

Eski eşle kutlama

Aşkın Nur Yengi eski eşi Haluk Bilginer’i sahneye davet etti.

Aşkın Nur Yengi sahnesine 11 yıl önce boşandığı ama birlikte yaşadığı Haluk Bilginer’i davet edip içli içli şarkılar söyledi. Bu arada Haluk Bilginer 2004’te boşandığı Zuhal Olcay’la ‘Kel Şarkıcı’ adlı oyunda da oynuyor. İki eski eşiyle de son derece iyi. Ama eski eşler birbirleriyle konuşmuyor. Bilginer, Aşkın Nur Yengi’ye aşık olmuş, bu yüzden Zuhal Olcay’dan boşanmıştı.

Rotayı Hande seçmiş

Hande Erçel ve Hakan Sabancı yeni yıla Bali’de girdi.

Hande Erçel yeni yılı sevgilisi Hakan Sabancı’yla Bali’de karşıladı. Rotayı kendisi belirlemiş. Tatile gitmeden hemen önce de ailesiyle ilgili sevindirici bir haber aldı. Dört yaşındaki yeğeni Mavi’nin gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu öğrendi. Çiftin tatili Bali’ye bitmeyecek. Ardından ABD seyahati planlıyorlar. Yaza doğru da Avrupa tatili var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.