1.5 yılda 371 mesaj! Erzan ile Terim’in yoğun iletişimi dosyaya girdi

Seçil Erzan’ın aralarında futbolcuların da olduğu kişileri yüksek kâr vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı dosyasına giren bilirkişi raporunda Erzan ile Fatih terim arasındaki mesajlaşmalar da girdi. İkilinin trafiği 4 Ekim 2021'de başlamış.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ünlü futbolcuları “Fatih Terim Fonu” vaadiyle dolandırdığı iddia edilen tutuklu Seçil Erzan Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Denizbank Teftiş Kurulu’nun dava dosyasına giren raporuna göre 8 Nisan’da Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu Denizbank Genel Müdürlüğü’ne giderek Seçil Erzan hakkında şikayetçi olmuştu. Seçil Erzan ise 8 Nisan’da banka güvenlik görevlilerinin kontrolünde, annesinin Çorlu’daki evinde gözetim altındaydı. Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun Denizbank’ı ziyaretinden sonra, Seçil Erzan 9 Nisan’da banka güvenlik görevlileri eşliğinde Denizbank Genel Müdürlüğü’ne geldi, banka Genel Müdürü Hakan Ateş ve bankanın yöneticileriyle görüştü. Ardından yine güvenlik görevlileri eşliğinde Çorlu’daki evine gitti. Bankanın 10 Nisan’daki suç duyurusuyla Seçil Erzan gözaltına alındı ve tutuklandı. Ardından başta futbolcular olmak üzere mağdur olduğunu öne sürenler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi oldu. Seçil Erzan tarafından hazırlanan fon katılımcı listesinde Fatih Terim’in adı da vardı. Bu konudaki belgeyi kamuoyuna ilk kez 10Haber duyurmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılarından Ebru Baran Celep tarafından yazılan iddianamede yer alan 14 şikayetçi ifadesine göre, bu isimler toplam 35 milyon 849 bin 458 Amerikan doları ile 7 milyon 384 bin Türk Lirasını yüksek faiz vaadiyle Seçil Erzan’a verdi. Yine iddianameye göre bazıları da ‘kâr payı’ veya ‘faiz’ adı altında Erzan’dan toplam 10 milyon 78 bin dolar teslim aldı. İddianamede Erzan’ın bu kişilere TL ödemesi yaptığına dair bilgi yer almıyor.

Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberine göre Seçil Erzan ile Fatih Terim arasındaki telefon ve mesaj trafiği 4 Ekim 2021’den 10 Mart 2023’e kadar sürdü. Adli Bilişim ve Siber Suçlar ve Güvenliği Uzmanı Recep Kalaycı tarafından incelenen bilirkişi raporu da dün itibariyle soruşturma dosyasında. Buna göre Fatih Terim ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşma trafiği 4 Ekim 2021’de “Degerli Müşterimiz, 04.10.2021 tarihinde Bakirkoy Ozel Bankacilik Merkezi Subesi 1175- 51***12-351 nolu hesapta 3.889.577,08 TRY vadeli mevduat hesabi açılmıştır. Vadeli hesap faiz orani % 17,6, vade sonu tarihi 05.10.2021’dir. Vade sonundaki net faiz kazancınız 1781,74 TRY’dir” sözleriyle başladı.

Seçil Erzan: Hocam günlük yaptırdım kulüp yarın gönderirse 4 e tamamlayıp kalan tutarı fonda diğer harcamalar için tutarız diye

Fatih Terim: 20.000 $’ı buradan mı aldık

Seçil Erzan: Müsait misiniz arıyayım mı ?

Fatih Terim: Ok

Seçil Erzan: 4.067.412 TL bugün dönüşümüz vardı, 177834 TL ( 20 bin usd ) için içinden aldırdım, kalan 3.889,577 TL yi günlük yaptırdım kulüp gönderdiğinde bugün yarın bu tutara ekler bağlarız ayırmamız gereken tutarı fona alırız hocam.

Fatih Terim: Tamam Seçil hanım siz nasıl karar verdiyseniz öyledir tamam

Seçil Erzan: Sevgiler hocam

Bilirkişi incelemesine konu olan telefon trafiğinde Fatih Terim ile Seçil Erzan arasında 371 mesajlaşma tespit edildi. Bu mesajların hepsi fon gelirleri ve bunlarla ilgili para trafiğini içeriyordu. Ayrıca Seçil Erzan ile Terim’in eşi Fulya Terim de mesajlaşmıştı. 24 Ocak 2023’te gerçekleşen görüşmede Fulya Adalet Terim 16 bin doların bozdurulması sonucu hesabına yatan parayı sorduğu Seçil Erzan’dan şu yanıtı aldı: “Sizin hesabınıza gönderttim Fulya Hanım arada böyle parça parça sürprizlerimiz olabilir.” Bilirkişi raporunda Seçil Erzan’ın cep telefonundan en çok “Gürcistan’dan para,” “Gürcistan’dan para birimi,” “kg altın kaç TL”, “1 kg altın kaç TL” kelimelerinin aratıldığı ortaya çıktı.

Seçil Erzan ile cezaevinde görüşen avukat: Sürekli ağlıyorduSeçil Erzan ile cezaevinde görüşen avukat: Sürekli ağlıyordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.