Eski Trabzonsporlu Onazi: Inzaghi Trabzon’a gitmemem için yalvardı

2016-17 sezonu başından Ocak 2020'ye kadar Trabzonspor forması giyen Ogenyi Onazi Türkiye macerasını ve transfer sürecinde İtalya'da yaşadıklarını anlattı.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Eski Trabzonsporlu Ogenyi Onazi Türkiye günleriyle alakalı konuştu.

Ogenyi Onazi 2016-17 sezonu başında Trabzonspor’a 3.5 milyon euro karşılığında Serie A ekibi Lazio’dan geldi. Onazi 3.5 sene boyunca bordo-mavili formayı terlettikten sonra Ocak 2020’de karşılıklı anlaşma yoluyla sözleşmesi feshedildi. Onazi daha sonra Denizlispor’da da forma giydi.

An itibariyle İtalya 4. Lig ekibi Avezzano’da oynayan oyuncu Spor Arena’ya konuştu. Gençliğinde neredeyse Chelsea’ye imza atacağını belirten Nijeryalı “Genç yaşlarımda neredeyse Chelsea’ye imza atıyordum ama reşit değildik, 18 yaşına kadar beklemek zorundaydık. Süreç çok uzundu Bu yüzden menajerim o dönem İtalya’ya gitmemize karar vermişti. Böylece Lazio’nun ikinci takımdan başlayabilir ve daha sonra gelişince A takıma yükselebilirdik” dedi.

Onazi Lazio dönemindeki hocası Inzaghi’nin kendisine Trabzon’a gitmemesi için yalvardığını anlattı: “Lazio’daki dönemimde beraber çalıştığım teknik direktör Simone Inzaghi teknik direktör olarak her gün her saniye motivasyon kaynağıydı. Çok pozitif bir enerjisi vardı. Inzaghi Trabzonspor’a gitmemem için bana yalvardı. Daha uzun sözleşme ve daha fazla para vermesi için başkanla konuşacağını söyledi. Inzaghi’ye altı yıldır burada olduğumu ve başka tecrübe edinmek istediğimi dürüstçe söyledim. Memnun olmadı ama bana ‘Eğer ayrılmaya karar verdiysen seni durduramam’ dedi. Simone Inzaghi ile hala iletişim halindeyiz.” 

Onazi 3.5 sene boyunca Trabzon’da top koşturdu.

‘Sakatlandığımda kendime bakabilirdim’

Onazi Trabzon’a transfer olma sürecinde önce Beşiktaş’ın kendisini istediğini, ancak dönemin Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın İtalya’ya kadar gidip teklif yapmasının kararında etkisi olduğunu anlattı.

Onazi Karadeniz ekibindeki kariyeri hakkında “Trabzonspor’daki tek pişmanlığım sakatlandığımda bile takımı ön planda tutmamdı. Sakatlandığımda kendime bakabilirdim, ama teknik direktörümüz her şekilde oynamamı istedi. Çünkü şampiyon olmak istiyorduk. Ama benim için sorun değil, her şey yolunda” dedi.

Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan'ın yüzünü Abdullah Avcı güldürdüTrabzonspor’da Ertuğrul Doğan’ın yüzünü Abdullah Avcı güldürdü

‘Avcı yönetiminde oynamak isterdim’

Onazi Trabzonspor’daki döneminde çalıştığı teknik direktörlerle alakalı da “Trabzonspor’da beraber çalıştığım teknik direktörler Ersun Yanal, Rıza Çalımbay, Ünal Karaman ve Hüseyin Cimşir harika antrenörlerdi ama içlerinde en farklı teknik direktör olarak Ünal Karaman’ı tercih ederim. Trabzonspor’a geldiğimde kulüp içinde bahsetmek istemediğim bazı ufak tefek sorunlar vardı. Futbolcuların oyuna konsantrasyon olması için saha dışındaki işlerin halledilmesi gerekir. Ama Ünal Karaman geldiğinde fantastik bir sezon geçirmiştik” dedi.

Onazi o dönem Başakşehir’de çalışan Abdullah Avcı’ya hayran olduğunu “Bu arada Trabzonspor’un şimdiki teknik direktörü Abdullah Avcı Trabzonspor’da oynadığım dönemde hayran olduğum teknik direktörlerdendi. Abdullah Avcı o zamanlar teknik direktör olarak Başakşehir’de görev yapıyordu. Onun oyun tarzını seviyorum, keşke onun yönetiminde de oynasaydım. Ama bakalım gelecek ne getirecek” sözleriyle anlattı.

Trabzonspor taraftarlarını hala sevdiğini söyleyen Onazi tek maç kaybetmenin dahi kendileri için her şeyin bittiği anlamına geldiğini söyledi. Nijeryalı bir gün geri dönüp Trabzonspor’da oynamak istediğini de açıkladı.

31 yaşındaki Onazi bordo-mavili formayla 79 maça çıktı, yedi gol atıp dört asist yaptı. Onazi daha sonra Denizlispor’da oynayıp Türkiye’den ayrıldı. Oyuncu 51 kez de Nijerya Milli Takımı’nın formasını giydi.

Onazi bir dönem Denizlispor’da da oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.