Bir sen kaldın geride! İbretlik tablo

Süper Lig'de bulunan 20 takımdan 16'si teknik direktörünü değiştirdi. Ligin görev başındaki en kıdemli teknik direktörü geçen sezon Galatasaray'ın başına gelen Okan Buruk.

Spor 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Okan Buruk ve İsmail Kartal görevine devam eden dört teknik direktörden ikisi.

Süper Lig’de 17 hafta geride kaldı.Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri olan teknik direktör istikrarsızlığı, bu sezon resmen tavan yaptı. Bu süre boyunca 16 takımda 18 teknik direktörle vedalaşıldı.
Trendyol Süper Lig’de sadece bir ay içinde Sivasspor’da Servet Çetin’in yanı sıra Nuri Şahin (Antalyaspor), Rıza Çalımbay (Beşiktaş), Alparslan Erdem (Karagümrük) ve Patrick Kluivert (Adana Demir) görevine veda etti.

2015-16’yı yakaladı

Bu teknik direktörlük kıyımı 17. haftalar itibariyle son dokuz sezonun en yüksek sayısı olarak kayıtlara geçti. Bundan önce 2015-16 döneminde 16 çalıştırıcıya ‘güle güle’ denmişti.

Okan Buruk'a derbi öncesi zamOkan Buruk’a derbi öncesi zam

Beşiktaş rekor kırdı

Bu sezon yalnızca Beşiktaş (Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay) birden fazla teknik adam gönderirken, diğer 15 takım birer isimle yolları ayırdı. Dördüncü hocasını iş başına getirecek siyah beyazlılar böylece kendi rekorunu olumsuz anlamda kırdı.

Dört hoca görevine devam ediyor

Başladıkları hocalarla devam eden sadece dört kulüp kaldı. Fenerbahçe’de İsmail Kartal, Galatasaray’da Okan Buruk, Rizespor’da İlhan Palut ve Hatayspor’da Volkan Demirel koltuklarında oturuyor. Dortmund’un yolunu tutann Nuri Şahin, 2 yıl, 2 ay, 23 gün ile aktif olarak Süper Lig’de en uzun süredir görev yapan hocaydı. Şahin’in ayrılığı ile bu unvan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a geçti. Okan Buruk, 1 yıl, 6 ay, 10 gündür sarı kırmızılıları çalıştırıyor.
Ayrıca bu sezon ü teknik direktör iki farklı takımda görev yaptı. Başakşehir’den ayrılan Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nun, Kayserispor’a veda eden Çağdaş Atan Başakşehir’in İstanbulspor’un gönderdiği Fatih Tekke Alanyaspor’un başına geçti.

Nuri Şahin'den yılın transferi: Borussia Dortmund'a gittiNuri Şahin’den yılın transferi: Borussia Dortmund’a gitti

Süper Lig’de 17 hafta sonunda görevine son verilen isimler şöyle…

Adana Demirspor: Patrick Kluivert

Alanyaspor: Ömer Erdoğan

Antalyaspor: Nuri Şahin

Ankaragücü: Tolunay Kafkas

Başakşehir: Emre Belözoğlu

Beşiktaş: Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay

Gaziantep FK: Erdal Güneş

İstanbulspor: Fatih Tekke

Kayserispor: Çağdaş Atan

Kasımpaşa: Kemal Özdeş

Konyaspor: Aleksandar Stanojevic

Pendikspor: Osman Özköylü

Samsunspor: Hüseyin Eroğlu

Sivasspor: Servet Çetin

Trabzonspor: Nenad Bjelica

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.