Fenerbahçe, Litvanya’da Maccabi Tel Aviv’i paramparça etti

Fenerbahçe, güvenlik gerekçeleri nedeniyle Litvanya'da oynanan maçta Maccabi Tel Aviv'i 109-74 gibi ezici bir skorla mağlup etti.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Litvanya'dan 35 sayı farkla geri döndü.

EuroLeague’in 19. haftasında Fenerbahçe, ev sahibi statüsünde, Litvanya’nın Panevezys kentinde Maccabi Tel Aviv’le karşılaştı. Maç, güvenlik gerekçeleri sebebi ve EuroLeague yönetimin kararıyla İstanbul’dan Litvanya’ya alındı. Karşılaşmada kullanılan toplar ve potalar, Kaunas kentinden getirildi. Ortadoğu’da süren savaş nedeniyle iç saha maçlarını Belgrad’da oynayan Maccabi de havayoluyla İstanbul yerine Litvanya’ya uçtu.

İşte hikayesi bakımından son derece enteresan olan bu karşılaşmada iki takım da iyi hücum ederek maça girdi. İlk çeyrek dengeli gitti, 22-22 bitti. Fenerbahçe ikinci çeyreğe çok iyi bir başlangıç yaptı 13-0’la farkı açtı. Ardından Maccabi mini bir 6-0’lık serisi geldi. Ancak daha sonra Yam Madar, Giorgos Papagiannis gibi isimlerin etkili hücumlarıyla fark yaratan Kanarya ilk yarıyı 22-2 gibi ezici bir seriyle bitirdi, soyunma odasına 57-31 önde gitti.

Alperen Şengün parlamaya devam ediyorAlperen Şengün parlamaya devam ediyor

Sarı-lacivertliler ikinci yarıya da temkinli başladılar. Rakiplerinin reaksiyon vermesine engel olan takımda bu kez Sertaç Şanlı içeride iyi bir oyun ortaya koydu. Nigel Hayes Davis ve Scottie Wilbekin’in de katkı sağladığı Fenerbahçe farkı 32’ye kadar çıkardı. Son periyotta sahne alan isimlerden biri ilk yarının iyilerinden Tyler Dorsey oldu. Fenerbahçe, Litvanyalı taraftarların da desteğini aldığı salonda sahadan 109-74 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı.

Forma seçimlerinin ekran başında izleyenleri fazlasıyla zorladığı mücadelede Sarunas Jasikevicius’un annesi ve babası da tribündeki yerlerini almışlardı. Tribünde 100. sayı öncesi tezahürat yapan tribünler Fenerbahçe adına tarihi bir geceye tanıklık ettiler. 109, Fenerbahçe Basketbol tarihinin bir EuroLeague maçında attığı en fazla sayı olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor üç farklı maçta tekrarlanan 107 sayıydı.

Anadolu Efes İspanya'da da kayıpAnadolu Efes İspanya’da da kayıp

Altı kişinin çift hanelerde skor ürettiği Fenerbahçe’de Tyler Dorsey 21, Johnathan Motley 17, Scottie Wilbekin 14, Giorgos Papagiannis 14, Nigel Hayes Davis 11, Yam Madar 10, Nick Calathes 7 sayı, 7 asistle oynadı. Maccabi’de Wade Baldwin ve Bonzie Colson 13’er sayı attılar ancak yeterli olmadı. Fenerbahçe 19. maçında 11. kez kazanırken Sarunas Jasikevicius yönetiminde 6. maçında 5. kez kazandı. Maccabi ise 19. maçında 8. kez yenildi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Nigel Hayes “Bugün sadece 25 dakika oynadım, ilginç bir duyguydu. Kenarda otururken bazı takım arkadaşlarımla konuştum, ‘burada oturmak böyle bir duygu muymuş?’ dedim. Yine de dinlenmek güzeldi.” dedi. Oyuncu genel olarak 35 dakikanın üzerinde sahada kalması ve yorulmadan oynamasıyla ünlüydü ancak erken kopan bu maçta o kadar süre sahada kalmasına gerek kalmadı.

NBA'de yılbaşı şakası: Trae Young - Nihat GençNBA’de yılbaşı şakası: Trae Young – Nihat Genç

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Asvel – Zalgiris Kaunas 93-79

Kızılyıldız – Partizan 88-72

Olympiacos – Monaco 75-73

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.