Olağanüstü maç… Şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Kupası'nda uzatmaya giden finalde Fenerbahçe, Çukurova Basket'i Belçikalı yıldızı Emma Meesseman'ın son salisede attığı mucize üçlükle 79-76 yenmeyi başardı. Sarı lacivertliler 14. kez kupayı müzesine götürdü.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Çukurova Basketbol'u son saniyede mağlup etti.

Kadınlar basketbolunda Türkiye Kupası finali oynandı. Geçtiğimiz sene 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle yapılamayan organizasyon bu sene Balıkesir’de sahne aldı. Finalde, kupayı 13 kezle en fazla kazanan Fenerbahçe ve 2022’deki son edisyonun galibi Çukurova Basketbol karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe’nin ABD’li şutörü Kayla McBride ile fark yarattığı ilk çeyrek 19-15 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyrekte de savunma sertliğinden ödün vermeyen ve Çukurova’nın skoreri Marina Mabrey’e yaptığı baskıyla oyuncuyu etkisi kılan Kanarya devreyi 37-28 önde kapattı. İkinci yarıda daha iyi olan taraf Mersin ekibiydi. Fark bir ara 4 sayıya kadar düştü. Ancak kaptan Alperi Onar ve Kayla McBride geri dönüşü kısa kestiler ve farkı yeniden çift hanelere kadar çıkardılar. Fenerbahçe, son periyoda girerken 56-50 öndeydi.

Yok artık Nikola Jokic!Yok artık Nikola Jokic!

Ancak Mersin ekibi mücadeleyi bırakmadı ve 6 dakika kala farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Bu noktada sarı-lacivertlilerin yerlileri Alperi ve Sevgi Uzun yine devreye girip farkı 8 sayıya kadar çıkardılar. Skor Fenerbahçe lehine 69-60’a geldikten sonra pes etmeyen Çukurova 8-0’lık seri yakaladı, son dakikaya 1 sayılık farkla girildi. Bu noktada Natasha Howard’ın kritik basketi geldi. Ancak Mersin ekibi yine geri adım atmadı, Sinem Ataş üçlüğü gönderdi skor 39 saniye kala eşitlendi. Normal sürenin kalan bölümünde iki ekip de birer hücumdan yararlanamadı ve maç uzadı.

Uzatma devresi harcanan eforla beraber yorulan takımların üst üste hatalarına sahne oldu. Son 33 saniye kala Mabrey iki serbest atış şansı yakaladı. 2’de 1 atabilen oyuncu farkı 1’e indirdi ancak maç boyunca ribauntlarda rakibine büyük üstünlük kuran Çukurova bir kez daha hücum ribauntu aldı. Mabrey 3 sayılık atıştan yararlanamadı ancak bir hücum ribauntu daha alan Çukurova Hollingsworth’le çizgiye gitti. O da 2’de 1 yaptı ve skor yine eşitlendi. Fenerbahçe son hücumu istediği gibi kullanamadı, top Emma Meesseman’da kaldı. Belçikalı yıldız dengesiz bir üçlük denedi ve sayıyı buldu. Fenerbahçe 79-76 kazanarak 14. Türkiye Kupası zaferini yaşadı.

Fenerbahçe’de Kayla McBride 17 sayı 6 asist, Natasha Howard 15 sayı, 14 ribaunt, Alperi Onar 14 sayı, son saniye basketini atarak maçın kahramanı olan Meesseman ise 8 sayıyla oynadı. Çukurova’da Marina Mabrey 23 sayı, 11 ribaunt 9 asist, Qaunitra 20 sayı 11 ribaunt ve Elizabeth Williams 15 sayı 15 ribauntla oynadı ancak yeterli olmadı. Turnuvanın en değerli oyuncusu son saniye basketiyle yıldızlaşan Belçikalı yıldız Emma Meesseman oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.