Fenerbahçe zirvede tek başına

Kadın basketbolunun zirve maçında Fenerbahçe takipçisi Çukurova Basket'i 76-54 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Çukurova Basket ise ligdeki dördüncü yenilgisini aldı.

Spor 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kayla McBride kritik anlarda attığı basketlerle Çukurova Basket'in direncini kırdı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 16’ncı haftasında namağlup lider Fenerbahçe, en yakın takpiçisi Çukurova Basket’i konuk etti. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen sarı lacivertliler ilk periyodu 18-15 ilk yarıyı da 36-26 önde kapadı.

Üstün oyununu ikinci yarıda da sürdüren Kanarya, son 10 dakikaya 55-41 önde girdi. Maçın final bölümünde farkı daha da açan Fenerbahçe sahadan 76-54 galip ayrıldı. Ligde tüm maçlarını kazanan sarı-lacivertliler, bu sonuçla üst üste 15’inci galibiyetini aldı. Konuk ekip ise dördüncü kez mağlup oldu.

Vize rezaletinin perde arkası: FIBA tehdit etmişVize rezaletinin perde arkası: FIBA tehdit etmiş

Fenerbahçe’de Howard 21 sayıyla takımının en skorer ismi olurken McBride 16, Alperi Onar 13 sayıyla ona destek oldu. Çukurova Basket’te maçın en skoreri Mabrey’in 25 sayısı galibiyete yetmedi.
Günün diğer maçında Galatasaray deplasmanda Emlak Konut’u 93-85 yendi.

Fenerbahçe son maçta Galatasaray'ı geçti... 2023'ü lider bitirdiFenerbahçe son maçta Galatasaray’ı geçti… 2023’ü lider bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.