RTÜK’ün yasakladığı Kızıl Goncalar dünya gündeminde

Hakkında soruşturma açılan ve ardından da RTÜK'ün iki hafta yayın durdurma kararı verdiği 'Kızıl Goncalar' dünya gündeminde. Le Monde diziyi "Türkiye’de ‘Kızıl Goncalar’ Savaşı" başlığıyla verdi.

Kültür Sanat 6 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar, dünya basının da gündemindeç Tarikatların yoğun baskısı ardından RTÜK tarafından iki hafta yayın durdurma cezası alan dizi hakkında Fransa’nın saygın gazetesi Le Monde’da bir yazı yayınlandı.

Bir tarikat ekseninde gelişen hikâyeyi konu edinen dizi için Fransız gazetesi ‘Türkiye’de Kızıl Goncalar Savaşı’ başlığını attı. Le Monde’da yayınlanan Nicolas Bourcier imzalı makalede dizi hakkında şu sözlere yer verildi: “Hükumetin yılmaz destekçileri olan tarikatlara sert eleştiriler yönelten dizinin muhafazakar çevrelerde öfkeye neden oldu” Dizinin tarikat çevrelerinde tepki çektiğii belirtilen yazıda muhalefetin düşünce özgürlüğü vurgusuna yer verildi.

Kızıl Goncalar sinir uçlarına dokunuyor

Yayınlanan ilk bölümünde tarikatların yoğun baskısı sonrası RTÜK tarafından ceza kesilen dizi nedeniyle yayıncı Fox TV’nin de cezaya çarptırıldığı ve pek çok çekim izninin de iptal edildiği yazıda vurgulandı. Önceki gün yayınlanan yazıda: ‘Kızıl Goncalar’ın Türk toplumunun sinir uçlarına dokunduğunu ve biri seküler, diğeri İslamcı iki yaşam tarzı arasındaki farklılıklara dokunduğuna dair ifadeler okurla paylaşıldı.Dizinin konusu hakkında da bilgi verilen yazıda son olarak günümüz İstanbul’unda geçen dizinin, birbirine taban tabana zıt geçmişlerden gelen bir kadın ve bir erkeğin tanışmasınıba dair detaylara yer verilirken  yapımın üzerine kurulu olduğu dikkat çekici zıtlıktan da bahsedildi.

'Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar‘Kızıl Goncalar’ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.