Sahte MİT’çi cinsel istismarcıya 22 yıl hapis

Konya'da lise öğrencisi G.A.,'nın 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp elektrik ustası Ahmet Mandal'ın cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada karar çıktı.

Gündem 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Harun Avcu-Ahmet Mandal-Asuman Sahar Koleri

Konya’da “MİT’e memur olarak alacağız” yalanıyla liseli kıza istismarda bulunan sanıklar sekiz yıl ile 22 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.
Lise müdürü Harun Avcu, geçen yıl kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi “derslerinde başarılı olduğun için seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız” diyerek kandırmış, evli ve üç çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırmıştı.
Mandal G.A.’ya günlerce cinsel istismarda bulunmuş, G.A.’nın sonunda durumu ailesine anlatmasıyla kendisini “MİT mensubu” olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal gözaltına alınıp 25 Kasım 2022’de “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanmıştı.
O sırada aynı okulda okuyan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal’ın tacizine uğradığı iddiasıyla şikayette bulunmuş, soruşturmada okul müdürü Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri de tutuklanmıştı.

Tutuklu Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri yargılandıkları 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti Ahmet Mandal’a “cinsel istismar” suçundan 22 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına karar verdi. Okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri’yi ise, “cinsel istismara yardım etme” suçundan 8’er yıl 4’er ay hapis cezası verip tahliye etti.
Diğer sanıklardan Asuman Sahar Koleri’nin eşi M.K., B.K. ve H.K. beraat ederken Ahmet Mandal’ın ortağı Ali Akkaş da 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

İstismar şüphelisini döverek öldüren polisler hastanedeki doktoru suçladıİstismar şüphelisini döverek öldüren polisler hastanedeki doktoru suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.