Birlikte uyuyan depremzede ikizler ‘eşcinselsiniz’ denerek yurttan atılmak isteniyor

6 Şubat depreminin ardından Hatay'dan Alanya'ya giden ve yatılı bir okulda kalan ikiz kız çocukların 'eşcinselsiniz' diye okuldan atılmak istendiği iddia edildi. Baba Mehmet Tuzsuz yetkilileri dava edeceğini söyledi. Antalya Valiliği soruşturma açtı.

Gündem 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Gazeteci Mustafa Dilek’in haberine göre Hatay’da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’ne aldırdı.

Babalarının aktardıklarına göre aynı okulun yurdunda kalan kardeşlerden biri göçük altında yaşadığı travmanın etkisiyle kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı. Aynı yurttaki öğrencilerden birinin ”birlikte uyuyorlar” diyerek yurt yönetimine şikayet ettiği ikizler yurttan sorumlu öğretmenle görüştü. İddiaya göre öğretmen çocukların durumunu analiz etmek yerine “siz eşcinselsiniz” teşhisi koydu.

Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. de çocukların babasını arayıp “Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz” dedi.

Gazeteci Dilek’in paylaşımına göre 15 Aralık akşamı yurt yönetimi öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan attı. Öğrenciler o geceyi bir tanıdığının evinde geçirdi.

Kardeşlerin babası isyan etti

KRT TV canlı yayınında konuşan ikizlerin babası Mehmet Tuzsuz yetkilileri dava edeceğini ve çocukların kaydını aldırmayacağını söyledi.

Mehmet Tuzsuz şunları söyledi:

“Benim çocuklarım göçük altında kaldı. Birlikte yatıyorlar, bunlar eşcinsel, alın çocukları memlekete götürün dizinizin dibinde okusunlar’ dedi yurt müdürü. Ben babayım. Hatay’da kaç öğretmen var? Çocuklarımı okusunlar diye gönderdim, psikolojileri bozulsun diye değil. Bizi sürekli çocuklarınızın siciline işler diye tehdit ettiler. Hocam bana bir delil gösterin alayım çocukları dedim. Ama ortada tek bir öğrencinin şikayeti var sadece. Benim çocuğum devletin çocuğu, atamazsınız dedim.”

Antalya Valiliği konuyla ilgili basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin ardından gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

 

Depremzede aile, tek göz evde kanserle mücadele ediyorDepremzede aile, tek göz evde kanserle mücadele ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.