Bir Ankara bilmecesi: Beşikçioğlu aday, Yavaş kabul edecek mi?

CHP Parti Meclisi Ankara Etimesgut İlçesi için oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığını onayladı. İddiaya göre ilçe için kendine yakın başka adayı önermiş olan Mansur Yavaş ise istifa resti çekti. Yavaş'ı ikna turları yürütülüyor.

Siyaset 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

31 Mart seçimleri yaklaşırken partilerin seçim bölgeleri için aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi 200’e yakın adayın belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Parti Meclisi bazı adayları belirledi, 'Savaş'a devam' dediCHP Parti Meclisi bazı adayları belirledi, ‘Savaş’a devam’ dedi

Gün içinde “Bir Ankara polisiyesi: Behzat Ç.” dizisinde Başkomser Behzat karakterine can veren oyuncu Erdal Beşikçioğlu CHP Genel Merkezi’nde görüldü. Bu gelişme üzerine CHP MYK’da Beşikçioğlu’nun Etimesgut İlçesi Belediye Başkanlığı adaylığı için adının geçtiği, Parti Genel Merkezi’ne bu konuyu görüşmek için gittiği ortaya çıktı.

‘Yavaş istifa kararı aldı’

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk ise bu gelişmenin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı rahatsız ettiğini söyledi. Saygı Öztürk’e göre Mansur Yavaş Etimesgut İlçesi adaylığı için kendisine yakın eski İyi Partili Mesut Özarslan’ı önermişti. CHP PM’de Etimesgut için Beşikçioğlu isminin geçmesi üzerine Saygı Öztürk’e göre Mansur Yavaş CHP adına ABB adaylığını geri çekmeye karar verdi. Öztürk “Mansur Bey’in bu gelişmeler üzerine kesin bir tavır ortaya koyup bu durumda kendisinin de aday olmayabileceğini ifade ettiğini öğrendik. Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de” ifadelerini kullandı.

‘İlk duyduğunda hoşuna gitmişti’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın eski İyi Partili Mesut Özarslan’ı önerdiği Etimesgut adaylığı için oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun konuşulması üzerine partiye tavır alarak adaylığını geri çekeceği iddialarına ilişkin konuştu.

Özel “Ben bu fikrimi ilk paylaştığımda Mansur Bey’in hoşuna gitmişti, halen de hoşuna gideceğini düşünüyorum. Belki Etimesgut’la ilgili başka bir şey olabilir. Ama Mansur Bey’in de gücüne güç katacaktır, orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” dedi.

CHM MYK’nın ardından toplanan Parti Meclisi’nde seçim bölgeleri için adaylar belirlendi. Erdal Beşikçioğlu ismi de Etimesgut adayı olarak kesinleştirildi. CHP’de Mansur Yavaş’ı ikna etmek için çaba yürütüldüğü ifade ediliyor. Bilmecenin çözümü şimdilik Mansur Yavaş’ın son tutumuyla ortaya çıkacak gibi görünüyor.

 

Özel ve İnce buluşması: Sürpriz gündem Memleket’in CHP’ye katılmasıÖzel ve İnce buluşması: Sürpriz gündem Memleket’in CHP’ye katılması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.