Oklahoma ve Portland NBA tarihine geçti: 62 sayı fark…

NBA Batı Konferansı ekiplerinden Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers'ı 139-77 mağlup etti. 62 sayılık fark NBA tarihinin bir maçta atılmış en büyük beşinci farkı olarak kayda geçti.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Oklahoma'dan tarihi galibiyet.

NBA’de Batı Konferansı ekiplerinden ikisi Portland Trail Blazers ve Oklahoma City Thunder, Oklahoma’nın ev sahipliğinde karşı karşıya geldiler. Yıldız oyuncusu Damian Lillard’ı takasladıktan sonra yeniden yapılanma dönemine giren Portland, yeniden yapılanma sürecini bitirip iddialı bir kimliğe bürünen Oklahoma ile karşılaştı.

Thunder iddialı olmayan rakibini 139-77 gibi olağanüstü bir skorla mağlup etmeyi başardı. Genç yaş ortalamasına sahip iki takımın mücadelesi NBA tarihinin en farklı 5. skorunun ortaya çıkmasıyla kayıtlara geçti. Oklahoma 2021’de yeniden yapılanma sürecindeydi ve Memphis Grizzlies’e 152-79 kaybederek NBA tarihinin en farklı yenilgisini almıştı. NBA’in üzerine kurulu olduğu sistemi de en somut şekilde açıklayan olaylardan birinde tarihin en farklı mağlubiyetini alan takım yaklaşık 2 sene sonra en farklı galibiyetlerinden birine uzandı.

OKC’nin galibiyetinde Shai Gilgeous Alexander 31 sayıyla galibiyette rol oynadı. Jalen Williams 21, Chet Holmgren 19 sayıyla oynadı. Josh Giddey 13 sayı, 12 asist, 10 ribauntla mücadele etti. Portland’da Anfernee Simons 14, Scoot Henderson 13 sayıyla oynadı ancak hezimeti engelleyemedi.

Scottie Fenerbahçe'yi galibiyete ışınladıScottie Fenerbahçe’yi galibiyete ışınladı

Boston ilk yarıda havlu attı

Gecenin önemli maçlarından birinde Milwaukee Bucks, Boston Celtics’i ağırladı. Bucks maça fırtına gibi girdi ve ilk yarıyı 75-38 gibi ezici bir üstünlükle kapattı. Durum böyle olunca Celtics koçu Joe Mazulla takımın as parçalarını ikinci yarıda oynatmadı. Karşılaşma 135-102 sona erdi, Bucks kazandı. Milwaukee’de Bobby Portis 28 sayı ve 12 ribauntla oynarken Giannis Antetokounmpo 24 sayı ve 12 ribauntla mücadele etti. Celtics’te Payton Pritchard 21 sayı üretti.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 111-102

Dallas Mavericks – New York Knicks 128-124

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 109-127

All-Star oylamasında ikinci sonuçlar: Alperen 6. sıraya yükseldiAll-Star oylamasında ikinci sonuçlar: Alperen 6. sıraya yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.