Galatasaray’ın ev notu: 10

Galatasaray zorlandığı maçta Kayserispor'u son dakikalarda Mertens'in penaltısıyla 2-1 yendi. Konuk takım bir penaltı atışından yararlanamadı. Okan Buruk'un takımı Süper Lig'de kendi sahasında 10'da 10 yaptı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Kayserispor'u 2-1'le geçti.

Galatasaray, son 7 maçında yenilgi almadığı Süper Lig’de Kayserispor’u konuk etti. Bu sezon iç saha maçlarında puan kaybı yaşamayan tek takım niteliği taşıyan sarı-kırmızılılar şampiyonluk yarışında kan kaybetmek istemiyordu. Sivasspor deplasmanında 2 puan bırakan takım, son haftaların formsuz ekiplerinden Kayserispor’u yenerek zirvedeki Fenerbahçe’yle farkı korumak istiyordu. Mauro Icardi, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Cedric Bakambu, Sergio Oliveira gibi eksiklerle sahaya çıkan Galatasaray’da Sacha Boey 11’e dönüyordu.

Sarı-kırmızılılar maça beklendiği gibi baskılı başladılar. 12. dakikada Brezilyalı Tete bir fırsat yakaladı ancak ceza alanı içinden şutu üstten auta gitti. Baskısını sürdüren Galatasaray’da ilerleyen dakikalarda Barış’ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mertens’in şutu auta çıktı. Üst üste köşe vuruşları kazanan sarı-kırmızılılar 26. dakikada Victor Nelsson’la amacına ulaştı. Sağdan gelen ortaya Nelsson’un vurduğu top Kayserili Attamah’a çarptı ağlara gitti. Galatasaray baskısını kesmedi. Önde preste Halil Dervişoğlu’nun Attamah’la girdiği ikili mücadele sonrası top Mertens’in önünde kaldı. Belçikalı topu ağlara yolladı ancak gol, Halil’in savunmacıya yaptığı faul gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Galatasaray puan kaybetti, Fenerbahçe averajla zirveye çıktıGalatasaray puan kaybetti, Fenerbahçe averajla zirveye çıktı

İlerleyen dakikalarda bir nebze olsun güçlü rakibinin baskısını kıran Kayserispor, devre sonunda penaltı kazandı. Hakem Atilla Karaoğlan VAR incelemesi sonrası Abdülkerim Bardakcı’nın topa eliyle müdahale ettiğine kanaat getirdi. Ancak 45. dakikada kullanılan penaltıda Bahoken’in vuruşunu Fernando Muslera kurtardı devre 1-0 bitti. Muslera Süper Lig’de 7 Ağustos 2022’deki Antalyaspor maçından bu yana ilk kez penaltı kurtardı.

İkinci yarının başında proaktif olmaktan ziyade reaktif bir Galatasaray vardı. 57. dakikada Lucas Torreira büyük bir hata yaptı. Attığı pas Aylton Boa Morte’nin önünde kaldı. Boa Morte hatayı affetmedi skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra Galatasaray rakibini sahasına hapsetti. Ancak sarı-kırmızılılar akın devamlılığı sağlama da ve net pozisyona girmekte zorlandı. Buna rağmen 83. dakikada gelen fırsatta arka direkte Barış Alper yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan bir kez daha VAR monitörü başına davet edildi. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Mertens penaltıda hata yapmadı, Galatasaray 86. dakikada 2-1 öne geçti. Belçikalı ligdeki 3. golünü attı ardından oyundan çıktı. Maçın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı.

Dursun Özbek hem TFF'yi hem Ali Koç'u hedef aldıDursun Özbek hem TFF’yi hem Ali Koç’u hedef aldı

Galatasaray karşılaşmayı 2-1 kazandı ve puanını 51’e yükselterek Fenerbahçe’yi 2 puan geriden takip etmeye devam etti. Sarı-kırmızılılar bu sezon evindeki 10. maçından da galibiyetle ayrıldı. Kayserispor ise üst üste 5. maçını kaybederek 29 puanla 9. sırada kaldı. Maçın en iyilerinden Barış Alper, Opta verilerine göre 2014/15’ten bu yana bir Süper Lig maçında 13 ikili mücadele kazanan, 5 top kapan ve rakip ceza sahasında 8 kez topla buluşan ilk oyuncu oldu.

‘Hakem golümüzü vermedi’

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk “Zorlu bir maç geçti. Daha rahat bir maç bekliyordum. Sivasspor maçı sonrası reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Oyun içerisinde zaman zaman kendimizi çok sıktık, oyuncularımız rahat değildi. Rakibiniz de kazanmış, bunun baskıları oluyor. 2-0’ı bulduk ama iptal edilen golün dünyanın neresinde olsun verileceğini düşünüyorum. Bir tek Türkiye’de verilmez. Hakem çok yakındı, faul olduğunu düşünmüyorum. Hakemler her yerde farklı karar veriyor. Bu faulse, her maç 500 faul olur. VAR’dan dönmüyorsa, sorgulamak lazım. VAR’ı da sorgulamak lazım” değerlendirmesini yaptı. 

Okan Buruk karşılaşmadaki hakem yönetimini eleştirdi.

Buruk maçın yönetimiyle alakalı eleştirilerine “Bu pozisyona faul veriyorsanız, penaltı olsa verecek misiniz? Verilmeyecekti. Bunları sorgulamak gerekiyor. Hafta hafta devamlı bunları yaşıyoruz. Bundan sıkıldık. Daha adil olunmalı. Aleyhimize penaltı verildi, ses çıkarmıyoruz çünkü penaltı. Son attığımız penaltı da doğru. Ama 2-0 olsa, maçın gidişatı değişecekti. Galatasaray olarak bunları çok yaşamaya başladık. Birçok takım mutsuz, sadece Galatasaray değil. Hakemlerin daha iyi olması lazım. VAR’ın daha iyi olması lazım, 1. Lig’de de sıkıntılar var. VAR’ın kadrosu arttırıldı, orada da demek mutsuzluk var. TFF iyi niyetle bir şey yapmaya çalışıyorlar, onlar da geliştirmeye çalışıyor. Bundan farklı bir şey düşünmüyorum ama bir türlü olmuyor.” diyerek devam etti.

Buruk basın toplantısında Zaha ve Tete’nin performanslarıyla alakalı “32. maçımızı oynadık. Geçen sene 38 maçla ligi bitirdik. Oyuncular üzerinde bir yorgunluk oluyor. Geçmişte Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımların, ligde kötü gitiğini gördük. Galatasaray oalrak biz bunu tersine çevirdik. Ligde yarışın içerisindeyiz, Avrupa’da devam ediyoruz. Oyuncuların öz güven olarak daha iyisini yapmasını düşünüyorum. Zaha ve Tete kaliteli oyuncular. Daha öz güvenli olmalılar, daha çok kaleyi düşünmeliler. Zaha ikinci yarı daha iyiydi. Oyuncuların gelişeceğine inanıyorum, daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bizim detsek olmamız ve performanslarını yukarı çekmek için konuşmamız gerekiyor.” dedi. Tete, dün oyundan çıktığı sırada taraftar tarafından ıslıklanmıştı.

Deneyimli teknik direktör, sakatlığı bulunan Davinson Sanchez’le ilgili “Onun kendi hazırlığı kupadaki Ümraniyespor maçı. O maçta süre verecektik, ondan sonra normal durumuna ulaşacak diye planladık. Sakatlıkların tekrarlamaması için sabırlı davranıyoruz.” dedi. Buruk ayrıca transfer gündemiyle ilgili “Transferde öncelik sol bek. Ayrılan olur mu? Teklif gelir mi? Birçok değerli oyuncumuz ve kadromuz var. Devre arası ve sezon sonu için birçok oyuncumuza teklif gelecek. Buna göre yol alacağız. Orta saha ve forvet arakası da karar verebileceğimiz yerlerden. Oyuncu satarsak, bir şeyler düşünebiliriz.” şeklinde konuştu. 

Galatasaray’da ‘Tenten’ devreye girdi ve…Galatasaray’da ‘Tenten’ devreye girdi ve…

Icardi Trabzonspor maçında dönüyor

Şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirme yapan Buruk “Her takım puan kaybedebilir. Geçen hafta biz şanssız puan kaybettik. Fenerbahçe de dün puan kaybedebilirdi. Biz bu maçta puan kaybedebilirdik. Hedefimiz 18 maçı kazanmak ve şampiyon olmak. Geçen sene 14 maçlık seri yaptık, yine bu seriyi yapmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi performansımızla dünyada ses getirdik. Türkiye’de şampiyon olmak istiyoruz. Çok maç var, iki takım da şampiyonluğa çok inanmış durumda. Geçen haftanın üzüntüsü üzerimizde vardı. Bundan sonraki maçlarda enerjimiz daha yüksek olacak. Önümüzdeki maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Okan Buruk Mauro Icardi’nin durumuyla ilgili “Mauro Icardi’ye belli bir dinlenme süresi verdik. Çarşamba günü yavaş yavaş antrenmanlara başlayacak. Ayağının ve yüzünün durumuna bakacağız. Verdiğimiz program dahilinde hazırlanıyor. Hafta sonu için durumunu değerlendireceğiz. Trabzonspor maçında kadroda olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Attığı penaltı golüyle takımına hayat veren Dries Mertens “Kolay bir maç olmadı, en iyi oyunumuz değildi. Kendimize odaklanmalıyız, dış etmenlere, hakeme değil. Galatasaray taraftarının sevgisi bana iyi geliyor, onları çok seviyorum. Ben buraya kupa kazanmaya geldim.” dedi.

Mertens takımını galibiyete taşıdı.

Kayserispor antrenörü Recep Uçar karşılaşmayla alakalı olarak “Galatasaray deplasmanları, Türkiye’nin en zor deplasmanlarından biri. Biz buraya bir plan dahilinde oyun ortaya koymak ve puan almak istiyorduk. Doğru ve planlı oyunla iyi başladık. Kaçan penaltı, bizim için talihsizlik. İkinci yarı planladığımız oyunu oynamak istedik ve 1-1 yaptık. Sonrasında talihsiz bir penaltı ve 2-1 kaybettik. İlk defa Süper Lig’de oynayan genç oyuncularımız var. Kayserispor büyük bir camia, sahada da o formanın ağırlığını çocuklar taşıdı. Onları yürekten kutluyorum. Puan almaya çok yaklaşmıştık, üzgünüm. Galatasaray’a karşı oynanması gerektiği gibi oynadık. Penaltılara da bakmadım, çok da konuşmayacağım. Neticesinde puan alamadık, üzgünüm. Mücadeleden dolayı mutluyum, gururluyum. Galatasaray’ı tebrik ederim. Biz kulüp olarak zor dönemden geçiyoruz. Kayserispor, Kayseri’nin en değerli markası, üstesinden gelmek için seri yakalamaya çalışacağız.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.