‘Seçilbank’ istikrarlı: Mahkemeye de sahte belge verilmiş!

Denizbank, Seçil Erzan ve eski futbolcu Semih Kaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruda ikili ‘özel evrakta sahtecilik’le suçlandı. Kaya’nın duruşmada açıkladığı mail görüntüsü üzerinde yapılan incelemede mesajın sahte olduğu belirlendi.

Gündem 17 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Seçilbank vakasında kara delik gittikçe büyüyor. Bu kez de eski futbolcu Semih Kaya’nın mahkemede delil diye gösterdiği belgeler sahte çıktı. Halktv.com.tr’de yer alan habere göre orijinal yazışmalar üzerinde yapılan tahrifatın faili ise Seçil Erzan’ın kendisi. Eski banka şube müdürü Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı Semih Kaya davanın ikinci duruşmasında bir e-posta mesajını mahkeme heyetiyle paylaşmıştı. Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu ile Seçil Erzan arasında geçen 20 Şubat 2023 tarihli e-postada yazışmasında Semih Kaya’ya ilişkin ifadeler vardı.

Denizbank yazışmayı incelemeye aldı

Semih Kaya anılan mailin ekran görüntüsünü çıktı olarak mahkeme heyetine sunmuştu. Bankanın teftiş kurulu anılan mesajı mercek altına aldı. Bankanın mail sistemi üzerinde yapılan incelemede dikkat çekici bir durumla karşılaşıldı.

Yapılan incelemede Aydoğdu ile Erzan arasındaki e-mail yazışmasında konunun Semih Kaya ile ilgisi olmadığı belirlendi. Teftiş Kurulu raporunda Erzan’ın yöneticisiyle arasındaki mailde tahrifat yaptığı kaydedildi. Erzan’ın Kaya’ya verdiği sahte mailde “Seçil Selam. Detay anlattığın üzere 2180413 SK (Semih Kaya) açık uçlu fonumuzda nominalin (10.000.000 USD) yasal süreyi beklemeden, maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur” ifadeleri yer alıyordu.

Erzan ve Kaya hakkında suç duyurusu

Hazırlanan raporda Semih Kaya’nın mahkemeye sunduğu evrakın sahte olduğu ortaya kondu. Rapor üzerine Denizbank Genel Müdür yardımcısı Aydoğdu hem Seçil Erzan, hem de Semih Kaya hakkında ‘özel evrakta sahtecilik” suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.

Bankaya göre gerçekte yazışma tamamen farklı bir konuda. Banka müfettişleri, bu başka konudaki gerçek yazışmanın olsa olsa Seçil Erzan tarafından elektronik yolla tahrif edilip başka bir yazışma haline getirildiğini düşünüyor.

Dava dosyasında Erzan – Kaya ilişkisi

Dava dosyasına giren ifadelere göre Seçil Erzan, Semih Kaya’yı tefecilikle suçlamıştı. “Semih Kaya bana zorla para sattı” diyen Erzan “Bülent Çeviker’den 2 milyon 195 bin dolar aldığım esnada çok büyük tehdit altındaydım” demiş, “Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir Göktürk’teki evime Şubat ve Mart ayında sürekli gelerek ikametimde ‘Sen burada yaşayamazsın, biz her şeyi yaparız, seni yaşatmayız’ dediler. Özellikle Fırat Özdemir beni tehdit etti. Ama tabii Semih Kaya da her geldiğinde beni tehdit etmeye devam ediyordu” diye ifade vermişti.

DenizBank’tan ‘Seçilbank’ atağı: Avukatı şikayet edeceklerDenizBank’tan ‘Seçilbank’ atağı: Avukatı şikayet edecekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.