İmamla kaymakam karşı karşıya geldi… Bürokrat ve sendikalardan peş peşe paylaşımlar

Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in bir imamı darp ettiği iddiası sosyal medyada yankı uyandırdı. Tartışmaya Ağın Kaymakamı Türkmenoğlu, Bakan Yerlikaya, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız da dahil oldu.

Gündem 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kulp Kaymakamı Burak Akeller ve imam hakkında hazırlanan darp raporu.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Kuba Camii’nde görevli imam M.K.’nın, hutbe okurken bazı bölümleri atladığı iddiasıyla Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darbedildiği ileri sürüldü. Bunun ardından Diyarbakır Valiliği tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı ve “Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır” dendi. Ancak bu tartışma burada bitmedi sosyal medyada devam etti.

Kaymakam Akeller, İmam M.K.’yı darp etmediğini, kendisini uyardığını ileri sürdü ve olayı şu sözlerle anlattı:

“Bugün Kuba Camii’ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam ‘Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım’ deyince, ben de bu cevaba kızıp ‘Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?’ dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim.”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın olaya verdiği tepkiyse oldukça sertti. Sosyal medya hesabından imama sahip çıkan Ali Yıldız, adı olaya karışan kaymakama seslendi ve “Kaymakam mısın? Kabadayı mı?” diye sordu. Kaymakamın yaptığını provokatörlük olarak nitelendiren Ali Yıldız “Namazdan sonra Korumasının da yardımıyla hocamızı odaya alarak darp etmesi de magandalıktır. Daha sonrada darp ettiği mikrofon sopasını korumasını göndererek odadan aldırdığını da biliyoruz” dedi.

Diyanet-Sen Başkanı Ali Yıldız’ın bu paylaşımını alıntılayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da imama destek oldu, darp raporunu paylaştı. “Bu nasıl bir çiğliktir. Bu nasıl bir hamlıktır. Böyle mülki amir mi olur Allah aşkına! Kaymakamın, masumlaştırmak için yaptığı hiç bir gayretin bu çirkinliği örtmeyeceğini, hasıraltı edilmeyeceğini düşünüyor, İçişleri Bakanlığının gereğini yapacağına inanıyorum” diyen Ali Yalçın’ın paylaştığı rapor şöyle:

Kaymakam tarafından darp edildiğini söyleyen imama ait darp raporu. (Raporun üzerindeki bant paylaşana aittir)

Elazığ’ın ilçesi olan Ağın Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu ise bu paylaşımları alıntılayıp meslektaşına sahip çıktı. Türkmenoğlu “Devlet nizamı asilik kabul etmez Ali efendi!” dedi.

Sendika başkanlarının konuyla ilgilenmesi için çağrıda bulunduğu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kaymakama sahip çıktı ama iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını da söyledi. Yerlikaya “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

Kaymakam önce ‘kumpas’ sonra ‘ödeyecektim’ dedi: Lokantacı özrü kabul etmiyorKaymakam önce ‘kumpas’ sonra ‘ödeyecektim’ dedi: Lokantacı özrü kabul etmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.