Türkiye’den gitti, sorun bitmedi… İsrailli Jehezkel ne olacak?

Antalyaspor, Trabzonspor maçında yaptığı gol sevincinden sonra gözaltına alınan ve ülkesine dönen İsrailli Sagiv Jehezkel'in sözleşmesini fesh edemedi. Akdeniz ekibi, futbolcunun eski takımıyla pazarlık halinde.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sagiv Jehezkel ülkesi İsrail'e döndü ama sözleşmesi konusundaki belirsizlik sürüyor.

Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı gol sevinci sebebiyle gözaltına alınan ve sonrasında Türkiye’den ayrılan Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel konusunda nasıl bir strateji uygulayacağını düşünüyor.

Sözleşmesi sürüyor

Yaşanan olayın ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Sagiv Jehezkel’i kadro dışı bıraktıklarını ve sözleşmesinin de fesih edileceğini açıklarken, henüz bu konuda bir adım atılmadı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bilgi bankasında verilen bilgiye göre Sagiv Jehezkel, halen Antalyaspor’un futbolcusu olarak görülüyor. İsrailli futbolcuya resmi olarak kadro dışı kaldığı da tebliğ edilmedi.

Antalyaspor'dan sonra Başakşehir: İkinci İsrailli de gittiAntalyaspor’dan sonra Başakşehir: İkinci İsrailli de gitti

Antalyaspor’un açılacak olası bir davanın önüne geçmek için böyle bir strateji uyguladığı belirtiliyor. Kırmızı-Beyazlılar, dava açılırsa “Futbolcu kadro dışı kalmadı, sınır dışı edilmesi de söz konusu değil. Ülkeyi kendisi terk etti’ yönünde savunma yapacak.

İsrail’den 2 talip var

Türkiye’den ayrılan ve İsrail’e giden Sagiv Jehezkel’e Maccabi Tel Aviv ve eski takımı Hapoel Beer Sheva resmen talip oldu. FIFA kurallarına göre bu sezon hem Hapoel Beer Sheva hem de Antalyaspor forması giyen Jehezkel’in üçüncü bir takıma transfer olması için FIFA’nın özel izni gerekiyor. 28 yaşındaki futbolcunun kararını Hapoel Beer Sheva’dan yana kullanması halinde ise transferinin önünde engel bulunmuyor.

Antalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutluAntalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutlu

Eski hocası istiyor

Hapoel Beer Sheva, Sagiv Jehezkel’i kadrosunda görmek istediğini resmen açıkladı. İsrail ekibinin Teknik Direktörü Elyaniv Barda, Jehezkel’i kadrosunda görmek istediğini, ancak Antalyaspor’un alacağı kararın beklendiğini söyledi. Sezon başında Hapoel Beer Sheva’dan 800 bin euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sagiv Jehezkel için Antalyaspor Kulübü’nün İsrail ekibine borcu bulunuyor. Yaklaşık 450 bin euro daha alacağı bulunan Sheva’nın bu bedel karşılığında bonservisini yeniden eline almak istediği de gelen haberler arasında yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.