Başakşehir duvarını Batsman yıktı! Fenerbahçe virajı döndü

Fenerbahçe, ilk yarının sonunda 10 kişi kalan Başakşehir karşısında uzatma dakikalarında Batsman lakaplı Mitchy Batshuayi'nin penaltısıyla 1-0 kazandı. Penaltıya itiraz eden Kenny kırmızı kart görünce Başakşehir karşılaşmayı dokuz kişi tamamladı.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Batshuayi'nin golünden sonra Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Evinde hiç beklemediği şekilde Samsunspor’a puan kaybeden Fenerbahçe’nin rakibison yedi haftadır yenilgi yüzü görmeyen Çağdaş Atan’ın ekibi Başakşehir’di. Sarı lacivertlilerde İsmail Kartal, sakatlanan Fred’in yerine ilk 11’de ilk yeni transfer Rade Krunic’e yer verdi. Yine sakatlanan İtalyan stoper Bonucci yerine Serdar Aziz sahadaydı.

Djiku acil çağrıldı, yedek kulübesinde yer aldı

Gana Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası’ndan elenmesinin ardından Alexander Djiku, İstanbul’a acil olarak çevrildi. Stoper mevkisinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Djiku, dört maç kaçırdıktan sonra Başakşehir karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Karagümrük maçının 11’ine göre tek değişiklik yaptı. Cezalı olan Opoku’nun yerine Ousseynou Ba’ya görev verdi.

 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynana maçta sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar kendilerine ayrılan yerleri doldurarak tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

Montella tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan maçı takip etti. İtalyan teknik adam mücadeleyi tribünden izledi.

Oosterwolde Ankaragücü maçında yok

Müsabaka iki takımın birbirine tartmasıyla başladı. Fenerbahçe’de 20. dakikada hakeme itiraz eden Jayden Oosterwolde, sarı kart görerek Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü. İlk 20 dakikadan sonra Fenerbahçe üstünlüğü ele geçirdi. 22’de Başakşehir ceza alanına gönderilen ortada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu Tadic, Dzeko’ya indirdi. Bu futbolcunun penaltı noktasına yakın bölgeden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

Ankaragücü gücünü gösteriyorAnkaragücü gücünü gösteriyor

27’de korneri Szymanski kullandı. Bu futbolcunun kale sahası önüne yaptığı ortaya Dzeko kafayı vurdu, kaleci Volkan Babacan uzanarak topu kontrol etti. 29’da Başakşehir ilk yarıda gole yaklaştığı tek pozisyonu yakaladı. Ferdi’nin pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Oosterwolde, kayarak düşünce meşin yuvarlak Piatek’te kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden yerden vuruşunda Livakovic gole izin vermedi. 41’de Başakşehir savunmasından seken top ceza sahası içi sağ çaprazında Krunic’de kaldı. Bu futbolcunun pasında topla buluşan Dzeko’nun plase şutunda kaleci Volkan Babacan uzanarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 44’te Mert Müldür’ün pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Dzeko, penaltı noktası üzerindeki Tadic’e ortaladı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

Başakşehir 10 kişi kaldı

45+2’de Joao Figueireido Serdar Aziz’e yaptığı sert hareketten sonra ikinci sarı kartı görerek kırmızıylaoyun dışında kaldı. Futbolcu ilk sarı kartı 40. dakikada hakem Abdülkadir Bitigen düdük çaldıktan sonra topa vurduğu için görmüştü.

45+5. dakikada Oosterwolde’nin soldan ceza sahasına gönderdiği ortaya Dzeko bekletmeden vurdu ancak kaleci Volkan Babacan topu kornere gönderdi. Atağın devamında Serdar Aziz’in ceza alanı dışında vurduğu ser ve isabetli topta da kaleci Volkan Babacan başarılıydı. Müsabakanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Ne Gaziantep FK ne Konyaspor... Üç puan özlemi artıyorNe Gaziantep FK ne Konyaspor… Üç puan özlemi artıyor

Fenerbahçe tek kale oynadı

Fenerbahçe ikinci yarıyı adeta tek kale oynadı. 56’da Ferdi’nin geliştirdiği atakta Krunic’in sert şutu Volkan Babacan’da kaldı. 59’da Cengiz Ünder’in sağdan ceza sahasına gönderdiği ortada savunmanın uzaklaştırmak istediği top yine Cengiz’de kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda top az farkla auta gitti. 73’te Ferdi Kadıoğlu kendi yarı sahasından aldığı topla rakip ceza sahası önüne gelip sağdan atağa katılan Cengiz Ünder’i gördü. Cengiz’in ceza sahasına girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

Batshuayi uzatma dakikalarında kullandığı penaltıyı sakin bir vuruşla filelere gönderdi.

Batsman penaltıda hata yapmadı

90’da Fenerbahçe penaltı kazandı. Emre Mor’un pasında ceza sahası dışında topla buluşan Szymanski’nin sert şutunda top Onur Ergün’ün eline geldi. Hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Hakeme itiraz nedeniyle sarı kart gören Keny, bir dakika sonra itirazlarını sürdürünce ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. 90+4. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Batsman lakaplı Michy Batshuayi sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

90+7’de Fenerbahçe hızlı çıktı. Orta sahada topla buluşan Cengiz Ünder, sağdan ceza sahasına giren Dzeko’ya pasını aktardı. Bu futbolcunun çaprazdan vuruşunda direğe çarpan top oyun alanına geri döndü. Maç Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Batshuayi’nin 14. golü

Maçın bitimiyle Fenerbahçeli futbolcular taraftarlarına gitti. Galibiyetle puanını 57’ye yükselten sarı-lacivertliler, Galatasaray büyük bir mucizeye imza atmazsa liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe’nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, bu sezonki gol sayısını 14’e yükseltti. Sezon başından beri ligde istediği kadar forma şansı bulamayan tecrübeli oyuncu, buna rağmen önemli skor katkısı sağladı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın daha çok Avrupa maçlarında ilk 11’de görevlendirdiği Batshuayi, o kulvarda 5 golle takımına yardımcı olurken, kupada ise 4 gol buldu. Başakşehir karşısında takımına galibiyeti getiren golü atan Belçikalı santrfor, ligdeki gol sayısını da beşe yükseltti. Batshuayi böylece bu sezon 14. golünü attı.

Ceza alanında topla buluşma rekoru: 71

Rakip ceza alanında 71 kez topla buluşan Fenerbahçe bu istatistikte Süper Lig rekoru kırdı. Ancak buna karşın gol son dakikalarda penaltıdan geldi. Ligin 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK’yi 1-0 ile geçen sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta da Samsunspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Böylece Fenerbahçe üç maçta üç gol bulmuş oldu.

İsmail Kartal, galibiyeti çok önemli olarak niteledi.

İsmail Kartal: Böyle maçlar stresli olur

Maçın ardından açıklama yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Çok çok önemli bu galibiyet. Başakşehir son haftalarda yükselişte olan bir takımdı. Biz de güçlü yönümüzü ortaya koyduğumuzda herkesi yenebileceğimizi gösterdik. İlk devre 11’e 11’ken 5-6 tane net gol pozisyonumuz vardı. 71 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu rekor diyelim. Bunun 30’unu 11’e 11 oynanırken gerçekleştirdik” diye konuştu. Kartal konuşmasına şöyle devam etti: “Rakip 10 kişi kaldıktan sonra tabii daha etkili oynadık. Kapanan savunmayı açmakta zorlandık. Sonuçta maç başından sonuna kadar oyunu domine eden Fenerbahçe vardı. 1-0 kazanabildik, daha farklı da kazanabilirdik. Böyle maçlar stresli olur. Kazandığımız için mutluyum.”

Fenerbahçe'nin Barbie'si kırmızı giyemiyor!Fenerbahçe’nin Barbie’si kırmızı giyemiyor!

Batshuayi: Camiadaki herkes bana güveniyor

Maçın tek golünü atan Batshuayi, “Ben tecrübeli bir futbolcuyum. Beni motive eden şeyler takım arkadaşlarım, hocam, buradaki profesyoneller. Camiadaki herkes, taraftarlarımız bana güveniyor. Ben de sevgiyle, aşkla Fenerbahçe’ye katkı sağlamak istiyorum. Aldığımız 3 puan çok önemliydi. Bugün yüzde 100 performans ortaya koyamadık. Daha iyisini yapabilirdik. Bazı maçlar zorlu geçer. Burada önemli olan takım olarak beraber kalabilmek. Beraber kalabilirsek eğer çok fazla kupa kazanabiliriz” dedi.

Maçın iyilerinden Ferdi Kadıoğlu da şöyle konuştu: “Son maçta gereksiz puan kaybı yapmıştık. Bugünse kaç tane pozisyon ürettik sayamadım. Son dakikadaki golle kazandık. Önemli bir maçtı, hak ettiğimizi düşünüyorum.”

Leonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdiLeonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdi

Çağdaş Atan: Penaltı oyunun cilvesi

Başakşehir’in hocası Çağdaş Atan ise beklenin akbine ilk 20 dakika topla defanstan iyi çıkış yaptıklarını söyledi. 10 kişi kaldıktan sonra skoru korumaya oynadıklarını belirten Atan, “10 kişi kalmamız, bizi savunma yapmaya itti. Pozisyon yakaladık, pozisyon verdik. Son dakikadaki penaltı oyunun cilvesi, oyunun güzelliği. Fenerbahçe’ye bundan sonraki maçlarında başarı diliyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.