‘Fenerbahçe düşmanı Deniz Türüç’ polemiği

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Başakşehirli Deniz Türüç, maç bitiminde Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki tarafından suçlandı. Başakşehir, yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Deniz Türüç, İrfan Can Kahveci transferinde Fenerbahçe'den Başakşehir'e verilmişti.

Süper Lig’de oynanan ve Fenerbahçe’nin Başakşehir’i 1-0 mağlup ettiği maçta eski Fenerbahçeli Deniz Türüç polemiği yaşandı. Maç içindeki gerginliklerin içinde Deniz Türüç’ün olması sarı lacivertli yönetici Selahattin Baki’nin tepkisini çekti.

‘Fenerbahçe düşmanlığı sınır tanımamaya başladı’

Baki maç sonunda yaptığı açıklamada “Bazı gerginliklerde baş aktör olarak Deniz Türüç, bizim eski oyuncumuz. Fenerbahçe düşmanlığı artık sınır tanımamaya başladı. Ben şimdilik yazıklar olsun deyim. Ama taraftar bunu not etmiştir” dedi.

Başakşehir duvarını Batsman yıktı! Fenerbahçe virajı döndüBaşakşehir duvarını Batsman yıktı! Fenerbahçe virajı döndü

Çağdaş Atan: Heyecana bağlıyorum

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise Selahattin Baki’nin bu ifadelerine “Selahattin Baki’nin açıklamalarını strese ve heyecana bağlıyorum. Oyuncumun da bu şekilde taraftarın önüne atılmasını doğru bulmuyorum. Özellikle sosyal medyanın bu kadar art niyetli kullanıldığı yerde, oyuncuları ve teknik direktörleri bu kadar yem etmeyi doğru bulmuyorum” diyerek tepki gösterdi.

Başakşehir’den yazılı açıklama geldi

Başakşehir, resmi hesaplarından yaptığı açıklamayla Selahattin Baki’ye yanıt verdi. Açıklamada şöyle denildi: “Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşma sonrasında rakip kulübün bir yöneticisinin futbolcumuz Deniz Türüç’ü yaşanan gerginliklerin başrolü olarak nitelendirerek Fenerbahçe düşmanlığı yaptığını iddia etmesini şaşkınlıkla takip ettik. Şampiyonluk yarışında birçok kez yer almış ve 2020 yılında da şampiyon olmuş bir kulüp tecrübesine dayanarak, rakip takımın yöneticisinin böyle bir tutum sergilemesini yaşamış oldukları şampiyonluk mücadelesi streslerine bağlıyoruz” denildi.

Bu oyunu anca yapay zekâ beğenirBu oyunu anca yapay zekâ beğenir

‘Deniz Türüç terinin son damlasına kadar mücadele etmiştir’

Boz Baykuşlar açıklamasına şöyle devam etti: “Futbolcumuz Deniz Türüç, sahada her zaman olduğu gibi Başakşehir Futbol Kulübü’nün Avrupa kupalarına katılma geleneğini sürdürmek için sahada özveri ile yer almıştır. Oyuncumuz, tüm futbolcularımız gibi rakip fark etmeksizin sahada terinin son damlasına kadar mücadele etmiştir. Herhangi bir futbol paydaşının kamuoyunda ve sosyal medyada hedef haline getirilmesinin Türk futboluna hiçbir katma değeri olmadığını düşünüyoruz. Başakşehir Futbol Kulübü, her zaman futbolun güzelliklerinin tarafında yer alacaktır.”

Fenerbahçe’de bir sezon oynadı

2019-2020 sezonu öncesi Fenerbahçe’nin Kayserispor’dan transfer ettiği milli oyuncu sarı lacivertli formayı bir sezon giydi. Ertesi sezon Başakşehir’e kiralanan Deniz Türüç sezon sonunda İrfan Can Kahveci transferine karşılık Bozbaykuşlar’a kalıcı olarak transfer oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.