Peri masalı bitti! Avustralya Açık’ta finalin adı konuldu

Avustralya Açık’ta son şampiyon Aryna Sabalenka erken final olarak nitelenen maçta Coco Gauff'u devirdi. Çinli Qinwen Zheng ise Yastremska'nın peri masalını bitirerek ilk kez Grand Slam finaline yükseldi.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Son şampiyon Sabelanka set vermeden geldiği finalde ünvanını korumaya çalışacak.

Avustralya Açık’ta erken final gözüyle bakılan maçta turnuvanın son şampiyonu Aryna Sabalenka Amerika Açık’ı kazanan Coco Gauff’la yarı finalde karşı karşıya geldi. Maçın ilk setinde büyük çekişme vardı. İki tenisçi de seti almak için avantaj elde etse de set tie-break’e gitti. Tie-berak’te üstün olan Belaruslu Sabalenka seti 7-6 kazandı. Karşılaşmanın ikinci setinde rakibinin servisini kırmayı başaran Sabalenka avantajını korumayı başardı. Belaruslu raket seti 6-4, maçı da 2-0 kazandı.

Set kaybetmeden final; Serena Williams’tan sonra bir ilki başardı

Yarı finalde de rakibine set vermeyen Sabalenka son şampiyon unvanıyla geldiği turnuvada finale gelene kadar oynadığı altı maçı da 2-0’la geçti. Rus raket 2016 ve 2017’de üst üste iki kez finale yükselme başarısı gösteren Serena Williams’tan sonra Avustralya Açık’ta arka arkaya finale çıkmayı başaran ilk kadın tenisçi oldu.

Djokovic ve Gauff hata yapmadı, Avustralya'da yarı finalistler belli olduDjokovic ve Gauff hata yapmadı, Avustralya’da yarı finalistler belli oldu

Yastremska’yı peri masalından Çinli Zheng uyandırdı

Yarı finalin bir diğer eşleşmesinde elemelerden gelip büyük bir sürprize imza atan ve peri masalı yaşadığı yorumu yapılan Dayana Yastremska’yla 21 yaşındaki Çinli Qinwen Zheng karşılaştı. Ukraynalı rakibini 6-4 biten iki set sonucu 2-0’la geçen Zheng finalde Sabalenka’ya rakip oldu. Kariyerinde ilk kez Grand Slam finaline yükselen genç isim 2014’te Avustralya’da şampiyonluk yaşayan vatandaşı Li Na’dan sonra Slam finali gören ilk Çinli tenisçi olarak tarihe geçti. Avustralya Açık’ta tek kadınların şampiyonunu belirleyecek maç 27 Ocak’ta yapılacak.

Tenis asla tenis değil: Sicim TeorisiTenis asla tenis değil: Sicim Teorisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.