Sacha Boey Bayern Münih yolcusu

Galatasaray, Fransız sağ beki Sacha Boey konusunda Alman devi Bayern Münih ile anlaşma sağladı. Bild'in haberine göre oyuncu sağlık kontrolü için Almanya'ya gidecek.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sacha Boey, Alman devi Bayern Münih'e transfer olmak üzere.

Galatasaray’ın şampiyonluk sezonunda en büyük çıkış yapan oyuncularından biri Sacha Boey’di. Boey, takımını mutlu sona götürürken savunmanın sağında vazgeçilmez parça oldu. Genç isim öyle bir performans sergiledi ki derin Fransa Milli Takımı havuzunda adından söz ettirmeye başladı. Kimileri Didier Deschamps’ın kadroda kendisine yer vermesi konusunda ısrarcıydı. Boey bu şansa hiç erişemedi belki ancak gösterdikleri Avrupa’nın büyüklerinin radarına girmesine yetti. 2023 yazı boyunca adı transfer dedikodularında anıldı. Özellikle Premier Lig ekiplerinden Arsenal’ın oyuncu için talip olduğu belirtiliyordu. Fakat transferi gerçekleşmedi. Sezona yine sarı-kırmızılı formayla son derece formda ve göz doldurucu başladı.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında güçlü rakiplerine karşı verdiği neredeyse tüm sınavlarda başarılı olan Boey’in talipleri de performansıyla doğru orantılı arttı. Artık yalnızca Arsenal’ın adı geçmiyordu. Nitekim devre arası transfer döneminin başlamasıyla Galatasaray’ın oyuncuyu takımda tutması yine zor hale geldi. Bu kez Boey de gitmeye niyetliydi zira oyuncu için kapıya dayanan kulüp dünya devi Bayern Münih’ti. Üstelik Münih tarafı Arsenal gibi ilgi duyma düzeyinde kalmamıştı. Sports Digitale’in aktardığı bilgiye göre Bundesliga ekibi oyuncunun menajeri Bembi Vungbote ile anlaşmaya vardı. Alman basını da oyuncunun Almanya’da sağlık kontrolünden geçmek üzere hazır olduğu bilgisini geçti. Ayağında ağrıları olduğu duyurulan isim bu haberler çıkmadan biraz önce İstanbulspor maçı kadrosundan çıkarılmıştı.

Galatasaray'ı kabustan 'Harry Potter' uyandırdıGalatasaray’ı kabustan ‘Harry Potter’ uyandırdı

Galatasaray rekor bonservis istiyor

Fabrizio Romano da haberin mali detaylarını duyurdu. Buna göre Bayern’in ilk teklifi 15 milyon euro artı bonuslar şeklindeydi. Fakat bu teklif Galatasaray tarafından kabul görmedi. Milliyet’in haberine göre Erden Timur “Konuşulan rakamlara Boey’i vermeyiz” şeklinde konuştu. Son olarak Sports Digitale, gecenin geç saatlerinde Galatasaray’ın Boey için 30 milyon euro bonservis talep ettiğini yazdı.

Miktar ne olur, pazarlık ne noktaya gider bilinmez ancak, yolda birçok mutluluğun yaşandığı, adeta dipten başlayan ancak daha sonra zirveye çıkan Boey-Galatasaray beraberliğinde sona yaklaşıldığı görünüyor. Sarı-kırmızılı kulüp Temmuz 2021’de yalnızca 1.15 milyon karşılığında transfer ettiği futbolcusunu 2.5 sene sonra belki de 20 katından daha fazla bir bedele satacak ve tarihinin en kârlı anlaşmalarından birine imza atacak. Bu sezon 31 maçta 2 gol atan, takımıyla Süper Lig alan ve işin defansif yönünde atletizmiyle beraber kendini fazlasıyla geliştiren Boey ise takımına rekor bonservis kazandırıp hayalini kurduğu dünya devlerinden birinin yolunu tutacak.

Abdülkerim'den Galatasaray'a kötü haberAbdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.