Sacha Boey paslaşmaları… Burak Elmas’tan mesaj

Türk futbol tarinin en büyük satışıyla Galatasaray'dan Bayern Mühih'e transfer olan Sacha Boey'in Alman devinden alacağı ücret belli oldu. Boey'i transfer eden Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas, Dursun Özbek ve Erden Timur'u tebrik etti.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sacha Boey, Burak Elmas'ın başkanlığı döneminde 1.15 milyon euro'ya Rennes'ten transfer edilmişti.

Galatasaray, Bayern Münih ile Sacha Boey’in transferi konusunda anlaştı. Sarı-Kırmızılılar, Alman devinden 30 milyon Euro bonservis bedeli artı 5 milyon Euro (kolay bonus) artı 5 milyon Euro (şartlara bağlı bonus) toplamda ise 40 milyon Euro bandında bonservis bedeli kazanacak.

Yıllık maaşı 3 milyon Euro

Sacha Boey, Bayern Münih’ten yıllık 3 milyon euro net maaş alacak. 23 yaşındaki Fransız sağ bek ile Haziran 2029’a kadar sözleşme imzalayacak.

Sacha Boey Türkiye rekoruyla Bayern Münih'teSacha Boey Türkiye rekoruyla Bayern Münih’te

Burak Elmas döneminde 1.15 milyon euro’ya alındı

2021 yılında başkan Burak Elmas iken 1.15 milyon euro’ya Rennes’ten alınan Sacha Boey sarı-kırmızılılar ile çıktığı 84 maçta 4 gol atarken 4 asist yaptı ve geçen sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Burak Elmas: Dursun Özbek ve Erden Timur’u tebrik ederim

Galatasaray’ın eski başkanı Burak Elmas, Sacha Boey’in Bayern Münih’e transfer olması sonrası Fatih Terim, Erden Timur ve Okan Buruk’u tebrik etti. Elmas, “Galatasaray, oyuncumuz Sacha Boey’in Bayern Munich transferi ile tarihinin en yüksek kar elde ettiği transferini gerçekleştirmiş oldu. Bu transferi gerçekleştiren başta sayın Dursun Özbek ve Erden Timur’u gönülden tebrik ederim. Çok önemli ve gelecekte muhakkak tekrarlanması gereken bir transfer başarısına imza attılar” dedi.

Boey’in gelişmesinde Fatih Terim ile Okan Buruk’un faydası olduğunu söyleyen Elmas, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu transfer konusunda oyuncuyu tavsiye eden scout ekibimiz, oyuncunun transferine onay veren ve isteyen Fatih Terim, oyuncunun gelişimine çok önemli katkı sağlayan Okan Buruk ve son iki sezon başarılı futbol yönetimi ile Şampiyonlar liginde oyuncuya kendini göstereceği platformun elde edilmesini sağlayan Erden Timur’u tebrik ederim.”

Galatasaray Ayçin Akyol'la iki sene sözleşme uzattıGalatasaray Ayçin Akyol’la iki sene sözleşme uzattı

Mali açıdan iyi satış olduğunu belirten Elmas, “Sonuç olarak transferi yapan Galatasaray ve kazanan da Galatasaray olmuştur. Emeği geçenler ise Galatasaray’a hizmet etmişlerdir. Elde edilen bu başarıyı kişilere zimmetleme çabası ve kavgası göstermek yerine Galatasaray adına sevinmek en doğru olanıdır. Galatasaray’ın mali yapısı çerçevesinde bu tür başarılı genç oyunculara yatırım yapmaya devam etmesi futbol branşının mali yapısını düzlüğe çıkarması açısından çok önemlidir” diye konuştu.

Eski Galatasaray Başkanı, bu transferin başarı getireceğini vurgulayarak sözlerini şöyle bitirdi: “Bu yol zor bir yol olsa da sürdürülebilir olduğu takdirde mali ve sportif çok önemli başarıları beraberinde getirecektir. Galatasaray’ımızı tekrar tebrik ederim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.