Yeniden Refah Partisi’nde bu kez ‘Kadınla erkek yan yana fotoğraf çekilmez’ kavgası

Kadınların tepkisini toplayan açıklamalarla adından söz ettiren Yeniden Refah Partisi, bu kez de Aydın'daki kavga ile gündemde. İl başkanlığında yapılan toplantıda kadın vekil adayının oturduğu yeri beğenmeyen erkek partili ile il başkanı arasındaki gerginlik kamuoyunda da tepkilere neden oldu.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi (YRP) kadınlara ilişkin politikaları nedeniyle gündemden düşmüyor. Henüz Cumhur İttifakı’na katılmadığı 12 Mart’ta YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın bir canlı yayında kadınları koruyan 6284 sayılı kanunu kaldıracaklarını söylemesi AK Parti içinde de tepkilere neden olmuştu. Daha sonra kaldırmak istemediklerini ancak düzenlenmesi gerektiğini söyleyen YRP kurmayları, kadın örgütlerinden tepki görmüştü. Önce hiçbir ittifakta yer almayacaklarını duyuran daha sonra ise Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girme kararı alan YRP, şimdi de Aydın İl Başkanlığı’ndaki kavga ile gündemde.

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’ye sunduğu teklif ortaya çıktı: Zinadan 6284’e kadar 30 madde…Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’ye sunduğu teklif ortaya çıktı: Zinadan 6284’e kadar 30 madde…

Aydın İl Başkanlığı’nda 14 Mayıs’taki seçim için yapılan ilk toplantıya vekil adayları ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı sonrası çekilecek olan fotoğraf ise krize neden oldu. Zeybek Haber’den Cem Ulucan’ın haberine göre bir YRP’li, Aydın 5. sıradan aday gösterilen Havva Türk’ün oturduğu yerin değiştirilmesini istedi. İkinci sıra adayı Bülent Ay’ın İstanbul’dan birlikte geldiği ve Ar-Ge ekibinden olduğu öğrenilen bu kişi, bu defa da Havva Türk’ün sandalyesinin yaklaşık bir metre uzağa alınmasını istedi. Bu isteğe İl Başkanı Osman Çağrı Çerçi tepki gösterdi ve Havva Türk’ün yerinde kalmasını istedi.

İl başkanına sesini yükselten partili “Kadın ile erkek yan yana fotoğraf çekilemez. Biz İstanbul’da da böyle yapıyoruz. Biz neyi temsil ediyoruz? Bizim amacımız ne? İslamiyet’te böyle olmaz” dedi. Bu sözlerin ardından büyüyen tartışma sonrası Aydın İl Başkanı Osman Çağrı Çerçi, Bülent Ay’dan ekibindeki partiliyi dışarı çıkarmasını istedi ancak Bülent Ay da kadın ve erkeğin yan yana fotoğraf çekilemeyeceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı toplantısı

Başkan Çerçi bunun üzerine tartışmayı başlatan partiliye “Sen bana İslamiyet dersi veremezsin. Ben o dersleri aldım. Burası başkanlık makamı ve burada kararları ben veririm. Şikayetin varsa genel merkeze şikayet et alsınlar beni görevden. Senin bu söylediklerine göre kadın milletvekili de olmamalı. Yarın çalışmalar başlayınca bir milyon insan görecek” dedi.

Milletvekili adayı Havva Türk’ün oturacağı yer belirlendikten sonra Başkan Çerçi tartışma başlatan partiliye, “Oldu mu şimdi? Kurtardık mı İslamiyet’i?” dedi ve aynı partili bu kez, “Sen şuan İslamiyet’e hakaret ediyorsun” diyerek il başkanının üzerine yürüdü. Tartışma araya giren diğer partililerin müdahalesi ile son buldu.

Öte yandan daha önce Aydın’ı ziyaret eden YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kadın partililerle aynı fotoğraf karesine girdiği görüldü.

Fatih Erbakan'dan Adnan Oktar savunması: Tacize dair görüntü var mı, kitapları gayet güzelFatih Erbakan’dan Adnan Oktar savunması: Tacize dair görüntü var mı, kitapları gayet güzel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.