Yıldızlarının yeni felsefesi: Az iş çok para

Dünyada gelir adaletsizliği sıklıkla tartışılan bir kavram. Çok zor şartlar altında çalışan milyonlarca insan ve bu insanların yaşadığı sorunlar bir yanda dururken neredeyse hiçbir şey üretmeden astronomik rakamlar kazananlar da var. Üstelik sayıları hiç de az değil.

Kültür Sanat 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sadece üç yılda 60 milyon dolar kazanmak için ne kadar çok çalışmanız gerekir? Cevap, en azından Phoebe Waller-Bridge için, hiç de zor değil. Popüler TV dizisi ‘Fleabag’in Emmy ödüllü yaratıcısı Bridge, 2019’da Amazon Studios ile yılda 20 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Başlangıçta Donald Glover ile 2005 yapımı ‘Mr and Mrs Smith’ filminden uyarlanan bir dizide birlikte çalışacaktı ancak çalışma tarzlarının çatışması nedeniyle birkaç ay sonra diziden ayrılmıştı.

Hiç iş yapmadan 60 milyon dolar kazandı

Projenin rafa kalkması üzerine Amazon yeni bir Tomb Raider dizisi üzerinde çalışmayı önerdi. Ancak Hollywood Reporter’ın belirttiğine göre, bir showrunner (bir dizi üzerinde genel yaratıcı yetkiye sahip kişi) da işe alındığından, Waller-Bridge buna da karşı çıktı. Kısacası: Waller-Bridge son birkaç yıldır yeni bir dizi yapmadan Amazon’dan 60 milyon dolar topladı.

Amazon Studios, Waller-Bridge’e sadece var olması için para ödendiği yönündeki son iddiaları reddetti.  Amazon’un yaptığı son açıklamaya göre ise Waller-Bridge,  Tomb Raider’a son dönemde “kendini çok adamış hissediyor”. Ancak herkes anlaşmanın iyi bir fikir olduğundan o kadar emin değil. Bir dizi yapımcısı Hollywood Reporter’a Amazon’un davranışını “yıldız avcılığı” olarak tanımladı.

Prens de içerik üretemeyenlerden

Son zamanlarda Waller-Bridge, çok az şey yaparak çok para kazanan tek isim değil. Harry ve Meghan çifti 2020’de Netflix’le uzun süreli ve 100 milyon dolar değerinde bir anlaşması imzaladı. Çift, o dönemde “Odak noktamız bilgilendiren ama aynı zamanda umut veren içerikler yaratmak olacak” demişti. En son yayınladıkları ‘Live to Lead’ adlı yedi bölümlük dizi pek de yankı uyandırmadı. Netflix ayrıca Meghan’ın ‘Pearl’ adlı animasyon dizisini de kesintiler nedeniyle iptal etti.

Meghan ve Harry çifti son dönemin en çok gündem olan çifti.

Parası için ter dökmeyen bir başka yüksek profilli isim de film yapımcısı JJ Abrams. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot, 2019’da içerik yaratmak için Warner Bros Discovery’den 250 milyon dolar aldı. Şirket pek bir şey üretmedi ve Warner Bros da görünüşe göre içerik eksikliğinden dolayı hayal kırıklığına uğramış durumda. Bu arada Abrams, Warner’ın rakibi Paramount Global için bir Star Trek filmi üzerinde çalışmakla meşgul, çünkü 250 milyon dolarlık anlaşmada münhasırlık maddesi yoktu.

Başka yere gitmemesi için 30 milyon dolar aldı

MNSBC sunucusu Rachel Maddow’a, burada kalıp rahat etmesi için açıkça bir servet ödendi. 2021 yılında NBCUniversal, 13 yıldır sunduğu programdan ayrılmayı düşünen Maddow’a şirkette daha esnek bir programla kalması için yılda 30 milyon dolar verdi. Maddow öylesine olağanüstü reytinglere sahipti ki, başka biri için kendilerini terk etmemesi için ona para ödemek zorunda kaldılar.

Heather Graham’a göre Hollywood cephesinde yeni bir şey yok

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.