Fenerbahçe Galatasaray’ı evine gönderdi! Avrupa’dan sonra Türkiye’de de aynı final

Play-off yarı final ikinci maçında Euroleague şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding, deplasmanda Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 87-78 mağlup etti ve turu geçti. Sarı lacivertliler finalde Euroleague'de devirdikleri Çukurova Basketbol ile oynayacak.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Alagöz Holding KBSL'de finalde!

Kadınlar EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding, Türkiye Ligi’nde final vizesi almak için Galatasaray deplasmanına çıktı. Seride ilk maçı 84-60 kazanan sarı-lacivertliler Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan maçı kazanması halinde adını finale yazdıracaktı.

Maçın ilk yarısı tıpkı ilk karşılaşmada olduğu gibi son derece çekişmeli geçti. İki takım da rakibine karşı farkı açamadı. Galatasaray devreyi 43-41 önde kapadı. İlk maçta Fenerbahçe üçüncü çeyrekle beraber oyuna ağırlığını koymuş ve farkı açmıştı. Ancak bu kez bu durum yaşanmadı ve Galatasaray, çeyrek sonunda üstünlüğünü korudu. Son çeyrek 65-63 Galatasaray üstünlüğüyle başladı ancak Avrupa şampiyonu Fenerbahçe bu çeyrekte oyuna ağırlığını koydu. Breanna Stewart ve Emma Meesseman gibi isimlerin önderliğinde sarı-lacivertliler, çeyreğin ortalarından itibaren farkı çift haneye kadar çıkardı.

FIBA’dan Rusya’ya veto daha: Yoklar!FIBA’dan Rusya’ya veto daha: Yoklar!

Fenerbahçe rakibinin geri dönüşüne izin vermedi ve sahadan 87-78 galip ayrıldı. Belçikalı uzun Emma Meesseman maçı 26 sayı, 7 ribaunt ve 8 asistle tamamladı. Breanna Stewart 23 sayı üretirken Kayla McBride 17 sayıyla galibiyette rol oynadı. Galatasaray’da Teaira McCowan’ın 27, Epiphania Prince’in 22 sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, finalde Botaş’ı 2-0’la geçen Çukurova Basketbol’la 5 maç üzerinden bir seri oynayacak. 3 galibiyet alan takım mutlu sona ulaşacak. İki takım Euroleague finalinde de karşı karşıya gelmiş kazanan Fenerbahçe olmuştu.

Çin'de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…Çin’de şike skandalı! Takımlar diskalifiye oldu koçlara ceza yağdı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.