Ken Loach: Bu son filmim olabilir!

Çağın önemli auteurlerinden Ken Loach, yeni filmi 'The Old Oak'u izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Cannes'daki gerçekleşecek olan prömiyer hakkında konuşan Loach, gelecek hakkında karamsar bir açıklamada bulundu. Loach, bundan sonra film çekebileceğine inanmadığını söyledi.

Kültür Sanat 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ken Loach başta Altın Palmiye olmak üzere BAFTA gibi ödülleri de kazanmıştı.

Politik sinemanın usta yönetmeni Ken Loach’tan sinemaseverleri üzen açıklama geldi. 17 Haziran 1936 doğumlu İngiliz yönetmen Loach, yeni filmi ‘The Old Oak’ın Cannes’daki prömiyerine hazırlanıyor. Altın Palmiye için yarışacak olan film hakkında konuşan Ken Loach, bunun son eseri olabileceğini belirtti.

Hollywood Reporter’da yayınlanan röportajda soruları yanıtlayan 86 yaşındaki auteur yönetmen Loach şunları söyledi: “Sahayı tekrar dolaşabileceğimden emin değilim. Grand National’daki (İngiltere’deki ünlü hipodrom) yaşlı bir dırdırcı gibi. ‘Aman Tanrım, ilk çitte düşeceğim’ diye düşünüyorsunuz. Filmlerin tamamlanması birkaç yıl sürer ve ben neredeyse 90 yaşında olurum. Bu esnada da hareket kabiliyetim azalır. Hafızanız zayıflıyor ve benim görme yeteneğim de artık oldukça kötü, bu yüzden bir daha çok zor.”

Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapacak olan ‘The Old Oak, Altın Palmiye ödüllü Loach’un 15. filmi olacak. Başrollerini Dave Turner ve Ebla Mari’nin paylaştığı ve senaryosunu Loach’un düzenli olarak birlikte çalıştığı Paul Laverty’nin yazdığı film, kuzeydoğu İngiltere’de geçiyor ve eski bir madenci topluluğundaki bir barın etrafında dönüyor.

Martin Scorsese’den ilk western!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.