Jorge Jesus haklı çıktı… Anti oyun

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un 'Rakipler oyunu kasıtlı durduruyorlar' iddiası doğrulandı. Süper Lig'de topun oyunda en az kaldığı maçlar sarı lacivertlilerin karşılaşmaları oldu.

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Teknik direktörü Jesus, maçlarında oyunun çok sık durmasından şikâyetçi.

“Hakeme saha içinde anti oyun diye adlandırdığım davranışların olduğunu söyledim. Oyun çok duruyordu, rakip çok zaman geçiriyordu. Bu tarz davranışlar modern futbolda yok ve olmamalı.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, son dakikalarda buldukları golle 2-1 kazandıkları Ankaragücü maçından sonra bu açıklamayı yaptı. Jesus’a göre rakipler Fenerbahçe maçlarında oyunu soğutmak için taktik yapıyor ve hakemler buna müsaade ediyordu. Hakemler ise maçların sonuna yeterince süre eklememişti. Süper Lig’de topun oyunda durma süreleri açıklanınca Jesus’un haklı olduğu görüldü. Maçlarda topun en az oyunda kaldığı takım Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilerin maçlarında top oyunda 51 dakika 23 saniye kaldı.

Ali Koç ile Yıldırım Demirören kavgasında ezilen Şansal Büyüka olduAli Koç ile Yıldırım Demirören kavgasında ezilen Şansal Büyüka oldu

Bu konuda Fenerbahçe’yi Galatasaray ve Beşiktaş takip etti. Galatasaray maçlarında top oyunda 52 dakika 33 saniye kaldı. Beşiktaş’ta ise bu rakam 53 dakika 31 saniye oldu. Taraftarlar, Başakşehir karşılaşmalarında 58 dakika 49 saniyeyle oyunun en çok oynandığı maçlara tanıklık etti. İşte Süper Lig’de topun oyunda kalma istatistiği…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.