Bakü’nün kralı Perez!

Red Bull pilotu Sergio Perez, Azerbaycan GP’sinde damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Perez, cumartesi günkü sprint yarışının ardından esas yarışı da kazanarak Bakü’den toplamda 33 puanla ayrıldı.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sergio Perez, Bakü'den 33 puanla ayrıldı.

Red Bull, sezona son derece baskın başladı. Markalar Şampiyonası’nda Bakü öncesi topladığı 123 puanla lider olan ekip, sezonun ilk sprint yarışının da yapıldığı Azerbaycan’a iddialı gitti. Red Bull, Sergio Perez’le beraber sprint yarışını kazandı.

Esas yarış için pole pozisyonunu Ferrari’den Charles Leclerc aldı. Şampiyona lideri Max Verstappen iki, Sergio Perez ise üçüncü sıradan yarışa başladı.

Azerbaycan 2026’ya kadar F1 takviminde!Azerbaycan 2026’ya kadar F1 takviminde!

Yarışın başlangıcında herhangi bir kazan yaşanmazken ilk 6’daki sıralama değişmedi. Ancak sürtünmeyi azaltan sistem DRS’nin açılmasıyla beraber Verstappen 4. turda, Perez ise 6. turda Charles Leclerc’i geride bıraktı. 10. turda pistte kaymaya başladığını söyleyen Verstappen pite çağrıldı. Perez, bu sırada liderliği aldı. Bu turda Kevin Magnussen ve De Vries için piste giren güvenlik aracı 14. turda pisti terk etti ve yarış Perez liderliğinde yeniden hareketlendi.

Sezonun ilk sprint yarışında zafer Perez’inSezonun ilk sprint yarışında zafer Perez’in

Pitten üçüncü sırada dönen Verstappen, Leclerc’i tekrar geride bıraktı ve yeniden ikinciliğe yükseldi. Perez, yarış boyunca takım arkadaşının DRS mesafesine girmesini engellemeye çalıştı. Neredeyse hatasız bir sürüş gerçekleştiren Meksikalı yaptığı savunmada başarılı oldu ve yarışı Max Verstappen’in önünde lider bitirdi. Checo, bu performansıyla beraber günün sürücüsü seçildi. Yarışta en hızlı turun sahibi Aston Martin pilotu Fernando Alonso oldu.

Hem pilotlar hem markalarda Red Bull farkı!

Sergio Perez, toplamda 33 puan aldığı hafta sonunda klasmanda 87 puana geldi. Lider Verstappen ise 93 puana yükseldi. Bu iki pilotu Azerbaycan’da 4. olan Fernando Alonso 60 puanla takip etti. Azerbaycan’da bu sezonki ilk podyumunu gören Charles Leclerc ise puanını 28 yaptı ve 48 puanlı Lewis Hamilton’la 34 puanlı Carlos Sainz’ın arkasına yerleşti. Red Bull, yaptığı dubleyle beraber toplam 180 puana gelerek Markalar Şampiyonası’nda henüz sezon başında elini rahatlattı. Red Bull’un en yakın takipçisi 87 puanla Aston Martin.

Azerbaycan GP, Red Bull dublesiyle sona erdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.