Cumartesi sporu: Dallas Mavericks yarı finalde

Spor dünyasında cumartesi günü de dolu dolu geçti. NBA'de play-off heyecanı, futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Sporda cumartesi günü yine hareketli geçiyor. NBA’de play-off heyecanı sürerken Formula 1 ateşi de Miami’de yanmayı sürdürüyor. Süper Lig ve 1. Lig’de maçlar oynandı. Fenerbahçe’ye ise EuroLeague’den para cezası geldi. İşte günün öne çıkan gelişmeleri…

Demirspor İstanbul’da tek golle güldü

Adana Demirspor, İstanbulspor’u 1-0 mağlup etti.

Süper Lig’in 35’inci hafta maçında İstanbulspor, Adana Demirspor’u ağırladı. Karşılaşmayı Demirspor’un eski, A Milli Takım’ın ise mevcut teknik direktörü Vincenzo Montella tribünde takip etti.

Maça çok iyi başlayan konuk ekip henüz 10’uncu dakikada İsmail Çokçalış’ın pası sonrası kale önünde topla buluşup vuruşunu yapan Yusuf Barasi’nin golüyle 1-0 öne geçti. 20’de Barasi bir kez daha fileleri sarsmaya yaklaştı ancak kaleci Mücahit rakibine izin vermedi. 29’uncu dakikada İstanbulspor tehlikeli geldi. Sol kanatta buluştuğu topla kaleye yaklaşan Mamadou’nun yerden şutu yan direkten oyun alanına geri döndü. 35’te ev sahibi ekibin kalecisi Mücahit’in kısa düşün topunu kapan Yusuf Erdoğan kale sahası dışından şutunu çekti. Mücahit’in kurtardığı top Mendoza’nın önüne düşse de Kolombiyalının şutu yandan dışarı gitti. Karşılaşmada soyunma odasına Demirspor’un üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarı iki ekip adına da oldukça kısır bir mücadeleye sahne oldu. 74’te Ev sahibi Emir Kaan’la eşitliği yakalamaya yaklaştı ancak kaleci Magomedaliyev hata yapmadı. Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında yine Emir Kaan bu kez ceza sahası dışından gol aradı ancak Magomedaliyev yine başarılı olup topu kornere çeldi. Maçın kalan diliminde başka pozisyon olmadı. Adana Demirspor, Necmi Kadıoğlu Stadı’nda karşılaştığı İstanbulspor’dan üç puanı tek golle aldı.

Bu sonuçla Demirspor puanını 44’e yükseltti, İstanbulspor ise 16 puanla son sırada kalmayı sürdürdü.

Kayseri’de kazanan yok! Karagümrük 10 kişiyle puan çıkardı

Kayserispor ve Fatih Karagümrük birer puanı bölüştü.

Süper Lig’de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Kayserispor ve Fatih Karagümrük karşılaştı. Mücadeleye ev sahibi ekip çok hızlı başladı. Henüz üçüncü dakikada Kayserispor, kalecisi Bilal Bayazıt’tan başlayan atakta tehlike üretti. Gökhan Sazdağı’nın kafayla verdiği pas sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Mane, vuruşunda Sirigu’yu alt edip takımını maçın başında öne geçirdi. 33’te konuk ekip etkili gelse de Mendes’in çok sert şutunu kaleci Bilal Beyazıt güçlükle de olsa kornere çelmeyi başardı. Kadir Has Stadı’nda ilk yarı ev sahibinin tek farklı üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan ev sahibi ekip Boa Morte’nin üst üste çalımlarla yarattığı pozisyon sonrası ikinci gole yaklaştı ancak kaleci Sirigu filelerini korudu. Bu pozisyonun hemen ardından Nazım Sangare’nin ortasına kale sahası içinde kafayı vuran Sofiane Feghouli ağları sarsmayı başararak maçta skora denge getirdi. 54’te Boa Morte bir kez daha golle burun buruna geldi ancak Portekizlinin buruşu bu kez de yandan dışarı çıktı. Karşılaşmada bir saatlik dilim sona ermek üzereyken Karagümrük geriden gelip öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Emre Mor’un vuruşunda kaleci Bilal’den seken topu tamamlayan Marcao takımı adına skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşmada temponun çok yükseldiği anda Kayserispor’un yediği gole yanıt vermesi dört dakika sürdü. 64’te Cardoso’nun ortasına kafayı vuran Boa Morte sonunda şeytanın bacağını kırmayı başardı ve maçta durumu 2-2’ye getiren golü kaydetti. Mücadelenin 86’ncı dakikasında takımının ilk golünü kaydeden Feghouli VAR’dan gelen uyarı sonrası doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalan rakibine karşı galibiyet golü için yüklenen Kayserispor 90’ıncı dakikada fırsat yakalasa da Arif Kocaman’la bu şanstan yararlanamadı. Kadir Has Stadı’nda 2-2 biten maç sonrası iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Kayserispor puanını 41’e yükseltirken Karagümrük haftayı 37 puanla kapattı.

Şampiyonların maçında kazanan Göztepe

Göztepe, Eyüpspor’dan üç puanı üç golle aldı.

1. Lig’in 33’üncü hafta maçında Süper Lig’e çıkmayı garantileyen iki takım, Eyüpspor ve Göztepe karşılaştı. Ligin ilk yarısı İzmir’de oynadığı maçı 5-1 kaybeden Eyüpspor, bu kez rakibini evinde ağırladı. Karşılaşma öncesi önce Göztepeli oyuncular tünelden çıkan Eyüpsporlu futbolcuları alkışlarla karşıladı. Devamında koridor oluşturan Eyüpspor’un oyuncuları da sarı-kırmızılı futbolcuları aynı şekilde alkışladı.

Karşılaşmaya deplasman temsilcisi Göztepe iyi başladı ve 18’inci dakikada Kubilay Kanatsızkuş’un sol ayağıyla dar açıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün hemen beş dakika sonrasında Eyüpsporlu Murat Uçar, rakibine yaptığı kontrolsüz müdahalenin ardından direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Dostluk havasında geçen ilk yarının son anlarında sahalarda görmek isteyeceğimiz bir an yaşandı. Göztepe forveti Kubilay’ın hava topuna çıktığı esnada kötü bir şekilde yere düşmekte olan rakip futbolcu Luccas Claro’yu havada yakalayıp sakatlanmasını önlemesi tribünlerden alkış aldı. Karşılaşmada soyunma odasına İzmir temsilcisinin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarı bir kişi eksik mücadele eden Eyüpspor’a karşı 67’de Ümit Akdağ ve 73’üncü dakikada Messaoudi’yle iki gol daha bulan Göztepe durumu 3-0’a getirdi. Karşılaşmanın son düdüğüne kadar bu skor bozulmayınca karşılaşma sarı-kırmızılıların 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Eyüpspor 72 puanda kalırken Göztepe puanını 69’a yükseltti. Ligin son haftasında Eyüpspor’un kaybetmesi ve Göztepe’nin kazanması halinde 1. Lig’in liderlik basamağı el değiştirecek. Son haftada Eyüp, Erzurumspor’a konuk olacak, Göztepe ise evinde Bodrumspor’u ağırlayacak.

Türk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildiTürk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildi

EuroLeague’den Fenerbahçe’ye para cezası

EuroLeague’de Final Four için mücadele eden Fenerbahçe’ye organizasyon yönetimi tarafından para cezası verildi. EuroLeague’den yapılan açıklamada Fenerbahçe ve Monaco arasında oynanan play-off dördüncü maçında parkeye yabancı madde atılması ve taraftarların sahaya girmesi nedeniyle sarı-lacivertlilere 30 bin euro fatura kesildiği belirtildi. Açıklamada Monaco forması giyen Jaron Blossongame’in “tribünlere yönelik saygısız davranışından” ötürü ihtar cezası aldığı bildirildi. Serinin beşinci ve son maçı, 8 Mayıs Çarşamba akşamı Monaco’nun ev sahipliğinde oynanacak.

Madrid Açık’ta şampiyon Swiatek

Tenis dünyasında Roland Garros’ya sayılı günler kala toprak kortta mücadeleler sürüyor. İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Madrid Açık Tenis Turnuvası’nın tek kadınlar finali gerçekleşti. Dünya bir numarası Polonyalı Iga Swiatek’le dünya iki numarası Belaruslu Aryna Sabalenka’yı karşı karşıya getiren mücadeleden zaferle ayrılan taraf 3 saat 11 dakika süren maçın ardından 7-5, 4-6 ve 7-6’lık setlerle 2-1’i yakalayan Swiatek oldu. kariyerinin ilk Madrid Açık şampiyonluğuna uzan 22 yaşındaki raket, bu sezonki üçüncü, toplamda ise 20’nci şampiyonluğunu elde etti.

Kyrie’li Mavs turladı

NBA play-off’larına aynı gece oynanan iki maçla devam edildi. Batı Konferansı’nda Dallas Mavericks, Los Angeles Clippers’ı 114-101 yenerek seride durumu 4-2’ye getirdi ve konferans yarı finaline çıktı. Mavericks’te Kyrie Irving 30 sayı, Luka Doncic ise 28 sayı kaydetti ve galibiyette önemli rol oynadı. Clippers’ta ise Norman Powell, 20 sayı kaydetti.

Doğu Konferansı’nda ise Orlando Magic işi son maça taşıdı. Evinde ağırladığı Cleveland Cavaliers’ı 103-96’lık skorla mağlup eden Magic seride durumu 3-3’e getirerek yedinci maç oynama hakkı kazandı. Magic’te Paolo Banchero 27 sayı ve Franz Wagner ise 26 sayı attı. Cavaliers’ta Donovan Mitchell, 50 sayı kaydetmesinde rağmen takımına galibiyet getiremedi.

Sprint’te pole Max Verstappen’in

Formula 1’de sezonun altıncı ayağı olan Miami GP başladı. Sprint yarışına da sahne olacak hafta sonunda Sprint’in sıralama turlarında pole pozisyonuna ulaşan isin şampiyona lideri Max Verstappen oldu. Hollandalı pilotu mavi Ferrari’siyle Charles Leclerc izlerken üçüncü sıra Sergio Perez’e gitti. Racing Bulls’la iyi bir iş çıkarıp dördüncü sırayı alan Daniel Ricciardo büyük bir sürprize imza atarken Çin’de iyi bir işe imza atan Sauber’lerin ilk, Mercedes’lerin ise ikinci turda havlu atmaları izleyenleri şaşırttı.

Miami’de Sprint sıralama sonuçları.

Miami’de Sprint yarışı 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00’da, ana yarışın sıralama turları iyi aynı gece saat 23:00’te gerçekleştirildi.

Miami Sprint'inde Verstappen kazandı, Ricciardo dördüncü!Miami Sprint’inde Verstappen kazandı, Ricciardo dördüncü!

Alex de Souza Antalyaspor’a hoca oluyor

Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza Türkiye’ye teknik direktör olarak dönmeye hazırlanıyor. Brezilyalının sezon sonu sözleşmesi sona erecek Sergen Yalçın’ın yerine Antalyaspor’la anlaştığı öne sürüldü. Son olarak ülkesi Brezilya’da alt lig takımı Avai’yi çalıştıran ancak Mayıs 2023’ten beri boşta olan Alex’in Antalya tercihinde eski bir dostun etkisi göze çarpıyor. Fenerbahçe yıllarında Brezilyalının hem tercümanlığını yapan, hem de zaman içerisinde yakın arkadaşı haline gelen Samet Güzel’in kardeşi Furkan Güzel Antalyaspor’da tercüman olarak çalışıyor.

Amed ve Erokspor şampiyonluk sevinci yaşadı

2. Lig’in şampiyonları 1. Lig’e yükselmenin sevincini doyasıya yaşadı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluğa ulaşan Amed Sportif Faaliyetler, şampiyonluk sevincini dolu tribünler önünde yaşadı. Diyarbakır Stadı’nda 33 bin taraftarın izlediği maçta Menemenspor’u ağırlan Amed’de 0-0 biten karşılaşma sonrası tribünler sahaya inerek şampiyonluğu kutladı. Futbolcuları ve hakemleri korumaya alan polis, güvenli şekilde soyunma odasına götürdü. Özel güvenlik ve polis ekiplerinin müdahalesi ile taraftarlar tribüne çıkarıldı. Diyarbakır kentinin merkezi noktalarında ise şampiyonluk kutlamaları halaylar eşliğinde sürdü.

Beyaz Grup’ta ise U19 takımıyla sahaya çıkan Serik Serik Belediyespor’u 6-0 yenen Esenler Erokspor şampiyon olarak 1. Lig’e yükseldi. Maç sonunda Esenler Eroksporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler şampiyonluğu kutladı. Esenler Erokspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Şampiyon olmak çok güzel bir şey. Bu benim antrenörlük hayatımda 7’nci şampiyonluğum. Sezon başından beri çok çalıştık. Tüm rakiplerimize üstünlük sağladık. Son maçımızda Serik Belediyespor’u yenerek şampiyonluğumuzu ilan ettik. Camiamıza ve bize destek veren herkese şampiyonluğumuz hayırlı olsun. Artık 1’inci Lig’deyiz” dedi.

Cedric Enard ekibiyle buluştu

Voleybol Erkek Milli Takımı’nın yeni başantrenörü Cedric Enard (soldan dördüncü) teknik ekibiyle buluştu.

Voleybolda erkek milli takımlar teknik toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Erkek Milli Takımlar ve Teknik Kurul Koordinatörü Semih Oktay başkanlığında Türkiye Voleybol Federasyonunda (TVF) yapılan toplantıya, A Milli Erkek Takımı Menajeri Orkun Özel, A Milli Erkek Takımı yeni Başantrenörü Cedric Enard ​​​​​​​ve Altyapı Milli Takımlar Antrenörü Engin Yılmaz katıldı. Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Kazım Hidayetoğlu toplantıda TVF Spor Lisesi, TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü faaliyetleriyle 2024 yılı altyapı milli takımlarının hedefleri ve oyuncu profilleri hakkında sunum yaptı.

FIFA’dan yeni hamle: Yerel ligler yurt dışına mı açılıyor?

Dünya futbolunun patronu FIFA, iddiaya göre yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Planlanan kural değişikliğine göre futbol takımları yerel liglerinde oynayacağı maçlar için yurt dışında sahne alabilecek.

Futbolda yeni bir dönemin kapılarını açacak bu uygulamanın hayata geçmesi halinde son yıllarda ülkelerin ‘Süper Kupa’ müsabakalarını sınır dışına taşıma örneği lig maçlarına da sıçrayabilecek. Geçtiğimiz günlerde İspanya’nın La Liga ekiplerinden bazılarının bir takım lig maçlarını ABD’de oynama isteği gündeme gelmişti. FIFA’nın bu değişikliği yapması koşulunda Süper Lig maçlarının farklı ülkelerde oynanmasının da önü açılacak.

Arda Güler sahada, Real Madrid şampiyon!Arda Güler sahada, Real Madrid şampiyon!

Ankara’da motocross heyecanı

Ankara’da Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası düzenlendi.

Türkiye Motosiklet Federasyonunun organize ettiği Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2. ayak yarışları Ankara’da başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bala ilçesinde Beynam 312 Motor Sporları Merkezi’nde iki gün sürecek ve EnduroGP, E1, E2, E3, E1B, E2B, E3B, EC, kadınlar, gençler, ATV1, ATV2 ile veteran sınıflarında yapılacak yarışların antrenman ve sıralama turları gerçekleştirildi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan sıralama turlarında sporcular, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışlar öncesi avantajlı pozisyonu elde etmek için çaba sarf etti. Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nda yarışların startı pazar günü saat 10:30’da gerçekleştirilecek.

Haliç’te elemeler yapıldı, şimdi sıra finalde

Haliç’te düzenlenen kürek yarışları güzel manzaralara sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Spor İstanbul tarafından düzenlenen 4’üncü Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın ilk gününde finalistler belli oldu. Çok çetin mücadelelere sahne olan eleme yarışlarında başarıya ulaşan ekipler 5 Mayıs Pazar günü kupa için yeniden suya inecek. Avrupa’nın en büyük su sporları merkezi olan İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde Open 27+ Erkekler kategorisindeki ilk eleme yarışı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Birinciliği Turkcell Kürek Takımı 17:28.66 ile elde ederken, Pera Kürek bir saniyeden az bir farkla geride kaldı ve 17:29.52 ile ikinci oldu. Haliç Kürek Spor Kulübü D ekibi 17:40.79 ile finale kalmaya hak kazanan üçüncü ekip oldu.

Haliç Kürek ve Galata Kürek takımlarının başarılı sonuçlar elde edip farklı kategorilerde final bileti aldıkları organizasyonda pazar günü yedi kategoride kazananlar belli olacak. Haliç suları ayrıca Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine de sahne olacak. İki ezeli rakip, pazar günü hem erkekler hem de kadınlar U19 ve U19 Mix kategorilerinde yarışacak.

Galatasaray rakibini kendisi seçti, Karşıyaka'yla eşleştiGalatasaray rakibini kendisi seçti, Karşıyaka’yla eşleşti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.