Miami Sprint’inde Verstappen kazandı, Hollandalı pole pozisyonunu da aldı!

F1'in Miami ayağında Sprint yarışı düzenlendi. Verstappen bir kez daha zafere uzanırken Ricciardo dördüncü başladığı Sprint'te yerini koruyup dördüncü oldu. Sprint'in ardından düzenlenen ana yarışın sıralamasında ise pole pozisyonu yine Max'e gitti.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Miami Sprint'inde zafer Max Verstappen'in oldu.

Formula 1’de sezonun altıncı durağı olan Miami’de Sprint yarışı düzenlendi. Startın ardından ilk virajda Norris, Alonso, Stroll ve Hamilton’ın karıştığı kazanın ardından Norris ve Stroll yarışa veda ederken Alonso son sıraya düştü, Hamilton ise yoluna hasarsız devam etti. Kazanın ardından çıkan güvenlik aracında pilotlar start-finiş düzlüğündeki temizleme çalışmaları nedeniyle pit yolunu kullandı.

Lider Verstappen ve ardındaki Leclerc ile Perez’in kontrollü mesafede ilk üç sırayı koruduğu yarışta dördüncü sıra için büyük bir çekişme yaşandı. Racing Bulls’la şahane bir savunma ortaya koyan Daniel Ricciardo, uzun süre baskı yediği Carlos Sainz’ın Ferrari’sine geçilmeyerek dördüncü sırada start aldığı Sprint’i sıra kaybetmeden dördüncü tamamladı. Bununla birlikte sekizinci sıra, yani son puan için büyük bir çekişme yaşandı. Haas pilotu Kevin Magnussen’in sınırları aşan savunmalarısı sonrası yaptığı pist limitleri ihalleriyle toplamda 25 saniye eden üç ceza alması Hamilton’ı da etkiledi. Bu çekişmede yerini Tsunoda’ya kaybeden 7 kez dünya şampiyonu, son turda Japon pilotu geçip sekizinciliği geri alsa da güvenlik aracı altında pit yolunda hız limitini aştığı için cezalandırılıp geri düştü. Böylelikle dördüncü sıradaki Ricciardo’nun ardından puan alan diğer isimler sırasıyla Sainz, Piastri, Hulkenberg ve Tsunoda oldu.

Scuderia Ferrari, rüya takımı kurmaya hazırlanıyorScuderia Ferrari, rüya takımı kurmaya hazırlanıyorPole pozisyonu Verstappen’in: İki mavi Ferrari birden Hollandalının ensesinde

Miami’de Sprint mesaisinin sona ermesinin ardından pazar akşamı koşulacak ana yarışın sıralama turlarına geçildi. Sprint’te dördüncü olup çok başarılı bir sonuca imza atan Racing Bulls pilotu Daniel Ricciardo sıralama turlarının ilk seansında havlu attı. Verstappen’in liderliğinde geçilen Q1’de şu isimler elendi:

16. Valtteri Bottas
17. Logan Sargeant
18. Daniel Ricciardo
19. Kevin Magnussen
20. Guanyu Zhou

Q2’nin ilk denemelerinde hafta sonuna kaza yaparak başlayan Charles Leclerc, mavi Ferrari’sini ilk sıraya taşıdı. Verstappen’in iki, Hamilton’ın üçüncü olduğu seansta iki Aston Martin birden bekleneni veremedi. Q2’de elenen isimler:

11. Lance Stroll
12. Pierre Gasly
13. Esteban Ocon
14. Alex Albon
15. Fernando Alonso

Q3’te seansın sona kalan 10 pilotu pole pozisyonu için mücadele etti. İlk denemelerin ardından Max Verstappen geçici pole pozisyonunu alırken Perez takım arkadaşının yarım saniye gerisinde beşinciliğe oturdu. İki Red Bull’un arasına Ferrari pilotları Leclerc ve Sainz’la birlikte McLaren’dan Piastri girdi. İkinci ve son denemeler için seansın bitimine üç dakika kala tüm pilotlar piste çıktı. İki Mercedes’in birden son deneme için medium lastik tercih etmeleri dikkat çekti. Pazar günü düzenlenecek yarışın başlangıç sıralamasını belirleyecek turlarda öndeki isimlerden hiçbiri daha iyi bir zaman elde edemeyince pole pozisyonu Max Verstappen’e gitti. Bu sezonun ilk altı yarışında da pole pozisyonunu elde edip 1993’te bunu başaran Alain Prost’tan sonra aynı başarıyı elde eden ilk pilot olan Hollandalıyı 0.141 saniye geriden Charles Leclerc takip ederken üçüncü sırayı Carlos Sainz aldı. Geri kalan sıralama şöyle gerçekleşti:

4. Sergio Perez
5. Lando Norris
6. Oscar Piastri
7. George Russell
8. Lewis Hamilton
9. Nico Hülkenberg
10. Yuki Tsunoda

Formula 1'de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey'in ayrılığını duyurduFormula 1’de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey’in ayrılığını duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.