Hall of Fame’in bu yılki yıldızları: Kate Bush, George Michael ve Missy Elliott listede

Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün 1983'te başlattığı, ABD'de bir gelenek olan Rock & Roll Hall of Fame'in onur listesine 2023'te dahil olan isimler belli oldu. George Michael, Missy Elliott, Kate Bush onur listesine seçilen müzisyenler. Rock & Roll Hall of Fame töreni 3 Kasım'da.

Kültür Sanat 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Şarkılarıyla bir döneme damga vuran Kate Bush, bu yılki Hall of Fame onur listesine dahil oldu.

Müzik dünyasının mabedi Rock & Roll Hall of Fame’in yeni isimleri belli oldu. Atlantic Records’un sahibi, Ahmet Ertegün tarafından 1983 yılında Cleveland kentinde özellikle rock dünyasının efsanelerini onurlandırmak için kurulan müze, her yıl müziğe damgasını vuran isimlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Rock & Roll Hall of Fame’e bu yıl bir döneme damga vuran Kate Bush, pop müziğin efsane ismi George Michael, rapçi Missy Elliott, Sheryl Crow, Chaka Khan ve country yıldızı Willie Nelson dahil oluyor. Beşinci adaylıklarından sonra Amerikalı topluluk Rage Against the Machine de sonunda Rock & Roll Hall of Fame bünyesine katılıyor.

Atlantic Records’un kurucu ve Rock & Roll Hall of Fame’in yaratıcısı Ahmet Ertegün, Led Zeppelin solisti Robert Plant ile birlikte.

Tören New York’ta gerçekleşecek

Binden fazla müzisyen ve müzik endüstrisinin önde gelen isimlerinin oylarıyla belirlenen Rock & Roll Hall of Fame’deki seçim sürecine dahil edilen isimler eleştirilerin ışığında daha eşitlikçi ve kapsayıcı kriterlerle hareket ettiğini açıklanmıştı. Ancak bu konuda herkes aynı fikirde değil. Seçim kriterlerini eleştiren Courtney Love, özgünlük ve müzik yaratımındaki etki konusunda jüriyi eleştirdi. Oy kullananların yüzde 90’ının erkek olduğunu belirten Courtney Love, bir döneme damga vuran Chaka Khan’ın da şöhretler listesine dahil olmasını tiye aldı.

3 Kasım Cuma günü Brooklyn’deki Barclays Center’da gerçekleşecek törende bu yıl Rock & Roll Hall of Fame’e katılacak isimler onurlandırılacak. Bu vesileyle 30 yıl öncesine, Led Zeppelin’in takdim edildiği töreni hatırlayalım.

Müzik tarihine damga vuran isimlerle yıldızlar geçidi

Bugüne kadar Rock & Roll Hall of Fame’e aralarında The Beatles, The Rolling Stones, Elvis Presley, Madonna, The Beach Boys, Chuck Berry, Bob Dylan, Led Zeppelin, Bruce Springsteen, Stevie Wonder, David Bowie, Whitney Houston, Elton John, Ray Charles, Aretha Franklin, Prince, Muddy Waters, The Who, U2, Fleetwood Mac, Martin Gaye, Metallica, Peter Gabriel, Aerosmith, AC/DC, Louis Armstrong, Joan Baez, Harry Belafonte, Leonard Cohen, Guns’n’Roses, Jay-z, Depeche Mode, Eminem ve elbette Ahmet Ertegün gibi isimler dahil olmuştu.

Bu yıl seçilemeyen adaylar arasında Cyndi Lauper, The White Stripes, Joy Division/New Order ve A Tribe Called Quest yer aldı. 1994’te Onur Listesi’ne alınan Sir Elton John ve söz yazarı Bernie Tapuin bu yılki törenin özel konukları olarak yer alacak.

Amy Winhehouse’un özel notları kitap oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.