Müzik Radarı: Madrigal ilk plağını yayınladı

'Seni Dert Etmeler' şarkısını dilimize pelesek eden Madrigal grubunun yeni yayınlanan plağından George Michael'a, Erkin Koray'dan Kazım Koyuncu'ya uzunan bir çeşitlilik Müzik Radarı'na girdi. Yeniler ve klasiklerin iç içe geçtiği şarkı önerilerine göz atmadan olmaz. Buyurun radara takılanlara.

Kültür Sanat 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Madrigal ilk albümü 'Neogazino'yu plak formatında da dinleyiciyle buluşturdu.

Madrigal, istikrarlı çıkışını sürdürüyor. Bununla da yetinmeyen grup artık önemli bir prestij delaleti olan plak işine de el attı. İlk kez 2015 yılında yayınladıkları ‘Neden Diye Sorma’ isimlerini duyuran grup, ‘Seni Dert Etmeler’ şarkısıyla 2020 yılına damga vurmuştu. Hatta şarkı hâlâ bir şekilde etkisini sürdürüyor desek abartmış olmayız. Alternatif sahnenin istikrar abidesi 2021’de yayınladıkları ‘Neogazino’ ile sanatsal başarı olarak kariyerlerini bir üst seviyeye taşımayı başarmıştı. Kısa metrajlı bir film tadında tüm albümü kapsayan kliple de dikkat çeken Madrigal, bu özel çalışmayı şimdi de plak formatında dinleyiciyle buluşturdu.

Neogazino, ilk Madrigal albümü

Madrigal’in ilk albüm çalışması da olan ‘Neogazino’ altı şarkı ve bir outro bölümünden oluşmakta. Bu albümle ilkleri yaşayan grup, ilk plakları olma özelliği de taşıyan çalışmalarının müzikseverler nezdinde görüdüğü ilgiden de memnun olsa gerek. Durmaksızın sürdürdükleri konser programlarında coşkulu bir izleyici kitlesine hitap eden alternatif müzik topluluğu, bu türde de etkilerini daha fazla hissetirmeye başladı. Grup, son olarak Kasım 2022’de ‘Senden Yoksun’ adlı teklisini yayınlamıştı. Üçüncü Yenileri’i hem merak hem de heyecanla takip etmeye devam edeceğiz.

İyi ki doğdun George Michael

“Ölümün yakışmadığı” tanımlamasını bazen klişe bulsam da George Michael, bu tanımlamayı fazlasıyla hak eden bir isimdi. 25 Aralık 2016’da hayatını kaybeden efssane müzisyenin 25 Haziran doğum günüydü. Pek çok eleştirmene göre pop müzik tairhinin en etkileyici seslerinden biri olarak gösterilen George Michael, kaydettiği yedi stüdyo albümünün her biriyle büyük başarılar kazandı. En çok satan albümler listesine ‘Faith’, ‘Older’ ve ‘Patience’ gibi çalışmalarıyla dahil olan Michael, ‘Jesus to a Child’, ‘Careless Whispers’, ‘Freedom 90’ ve ‘A Different Corner’ gibi şarkılara imza atmadan önce WHAM grubuyla da aslında efsane müzisyen olmaya giden yolun taşlarını döşemişti. Geçen kış, sanatçının 1996 çıkışlı ünlü albümü ‘Older’ın yeniden düzenlenmiş hali plak formatında hayranlarıyla buluştu. İstanbul’daki plakçılarda da pek çok popüler çalışmadan daha fazla ilgi gören plak, George Michael’ın büyüleyici sesi ve zamansız şarkılarının etkisini gösteriyor.

Geride bıraktığımız haftada yenilerden ziyade eskiler ön plandaydı. 23 Haziran’da Türkçe rock müziğin efsanesi Erkin Koray‘ın 82. yaşını kutlarken bir gün sonra da Kazım Koyuncu’yu ölüm yıldönümünde andık. Erkin Koray’ın doğum gününü kutlarken yazıyı onun bir şarkısını paylaşmadan bitirmek olmaz. Huzurlarınızda ‘Ankara Sokakları’.

10Haber'den İstanbul Caz Festivali rehberi10Haber’den İstanbul Caz Festivali rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.