Milliler Altın Lig’e set vermeden başladı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, yaz sezonunu Danimarka deplasmanında açtı. Altın Lig A Grubu ilk maçında Danimarka’ya konuk olan ekibimiz maçı 3-0 kazandı.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Türkiye, Altın Lig'e set vermeden girdi.

Filenin Efeleri, CEV Avrupa Altın Lig macerasına Danimarka deplasmanında başladı. Milliler, çekişmeli geçen ilk setin sonunda fark yarattı ve 25-18’le öne geçti. Ev sahibi Danimarka’nın dirençli başladığı ikinci sette yine son bölüme doğru fark yaratan temsilcimiz, Yiğit Gülmezoğlu’nun şık plasesiyle seti noktaladı ve farkı 2’ye çıkardı.

Üçüncü sette daha baskın bir oyun oynayan Milli Takım, Adis Lagumdzija’nın servis serisinde farkı açtı. Set ortasından itibaren kontrolü tamamen eline geçiren temsilcimiz, Adis’in ace sayısıyla seti 25-15 ve maçı 3-0 kazandı. Böylelikle Milliler 2019 ve 2021’de şampiyon olduğu, 2022’de finalde Çekya’ya kaybettiği Altın Lig’e set vermeden galibiyetle başladı. 1 saat 15 dakika süren maçta Adis, 21 sayı üretti. Adis’e Yiğit ve Bedirhan Bülbül 10’ar sayıyla destek oldular. Danimarka cephesinde Oskar Madsen 7 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı, Rusya'ya gittiFenerbahçe’yi şampiyon yaptı, Rusya’ya gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.