Nick Cave boykota karşı

Bir sanatçı kabul edilmez ya da desteklemediğimiz şeyler yapıldığında üretimlerini boykot etmek mi gerekir yoksa sanatını, kendisinden bağımsız bir yere koymak mı? Katıldığı bir festivalde konuşan Nick Cave'e göre müzisyenlerin eylemleri nedeniyle şarkılarını boykot etmek çok da iyi bir fikir değil.

Kültür Sanat 31 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sanat, üreticisinden bağımsız mıdır? Bir sanatçı kabul edilmez ya da desteklemediğimiz şeyler yapıldığında üretimlerini boykot etmek mi gerekir yoksa sanatını, kendisinden bağımsız bir yere koyarak mı değerlendirmeliyiz? Bu soruların cevapları değişken ve uzun zamandır tartışılıyor. Şarkıcı Nick Cave’in de bu konuda fikirleri var, ona göre müzisyenlerin eylemleri nedeniyle şarkılarını boykot etmek çok da iyi bir fikir değil.

Katıldığı bir festivalde konuşan Cave, insanların en iyilerini ortadan kaldırmak için en kötülerini cezalandırmamız gerektiğini söyleyerek böyle bir yol izlemenin doğru olmadığını vurguladı.

Bireysel olarak karar vermeliyiz

Cave, bu konuyu daha önce de ele almıştı. 2019’da yayınladığı The Red Hand Files adlı mektupta bir hayranın sanatçının kişisel davranışlarının sanatlarıyla bağlantılı hale getirilme eğilimi hakkında düşüncelerini sorması üzerine şunları söylemişti: “Plak koleksiyonunuza gidin ve şüpheli hayatlar sürenleri zihninizden silin, geriye ne kadar kaldığını görün. Bazen bir bireyin davranışı tamamen kötü niyetlidir ve bunun ne olduğunu ortaya çıkarmamız gerekir. Sanatlarıyla bağlantı kurup kurmayacağımıza bireysel olarak karar vermemiz gerekiyor.”

PEN Rus yazarların panelini iptal edince, Masha Gessen istifa ettiPEN Rus yazarların panelini iptal edince, Masha Gessen istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.