Obama’dan Batı medyası eleştirisi: 700 kişilik göçmen teknesi, Titan kadar ilgi göremedi

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Titan denizaltısı ve Yunanistan'daki göçmen faciasını kıyaslayarak Batı medyasının ikiyüzlü davrandığını söyledi. Obama, 'Titan'ın, 700 kişinin yer aldığı geminin batmasından daha fazla dikkat çekmesi, savunulamaz bir durum' dedi.

Dünya 24 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Yunanistan’da katıldığı Stavros Niarchos Vakfı’nın düzenlediği 2023 SNF Nostos Konferansı’nda, tam da göçmen teknesi faciasının yaşandığı ülkede kritik bir Batı medyası eleştirisi yaptı.

Mora Yarımadası’ndaki Pilos kasabası açıklarında 14 Haziran’da yaşanan facia ve Titanik’in enkazına gezi düzenleyen denizaltı Titan’da yaşananlarla dair değerlendirmelerde bulunan Obama, Titan’la ilgili gelişmelerin medyada çok yakından takip edildiğini ama göçmen faciasının geri planda kaldığını söyledi.

“Denizaltıyla ilgili potansiyel trajedinin gidişatı, tüm dünya basınında dakikası dakikasına takip ediliyor. Bu anlaşılabilir bir durum, sonuçta hepimiz bu kişilerin kurtarılmasını umuyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Ancak bu olayın, 700 kişinin yer aldığı geminin batmasından çok daha fazla dikkat çekmesi… Bu savunulamaz bir durum” ifadelerini kullanan Obama, salonda yoğun alkış aldı. Eski ABD Başkanı’nın katıldığı oturumu bu adresten izleyebilirsiniz.

Obama bu açıklamaları yaptığında Titan’ın akıbeti bilinmiyordu. Titan’daki 5 mürettebatın tamamı patlayan denizaltıda yaşamını yitirirken, 700 kadar göçmeni Libya’dan İtalya’ya taşıyan balıkçı teknesinde de 82 kişi yaşamını yitirmiş, 104 kişi kurtarılmıştı. 500’e yakın kişiyse kayıp.

Barack Obama'dan yazarlar grevine destek: Onlar olmasa stüdyolar da olmazdıBarack Obama’dan yazarlar grevine destek: Onlar olmasa stüdyolar da olmazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.