‘Montaj Kandil videosunu Ak Partili bir vekil yaptı’ iddiası

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçimler öncesinde CHP’nin propaganda videosuna Kandil montajını Ak Partili bir vekilin yaptığını, Erdoğan’ın ‘çok beğendiği’ bu videoyu Fahrettin Altun’un itirazına rağmen kullandığını iddia etti.

Siyaset 4 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, HalkTv’de katıldığı canlı yayında seçim sürecinde PKK lideri Murat Karayılan ile hazırlanan sahte videoya ilişkin önemli iddialarda bulundu.

Konuya dair çok güçlü kaynaklardan bilgiler edindiğini söyleyen Başarır, “İlk kez burada anlatayım, isim de vermeyeyim çünkü söz verdim. Dedi ki, ‘ben bu Karayılan videosunu yaptım, çok da tuttu. Sonra cumhurbaşkanına gösterdim. Çok güzel olmuş, demiş. Allah var, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ‘bu sahte kullanamazsınız’ demiş. Kullanırım, diye yanıt vermiş” diye konuştu.

Erdoğan ‘gençlerimizin zekasının ürünü’ demişti

CHP’nin seçim kampanya videosu, PKK’lılarla montajlanarak Kandil’in destek verdiği iddiasını edilmiş, ve hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da mitinglerin de binlerce kişiye defalarca izlettirmişti. Daha sonra Erdoğan canlı yayın esnasında videonun montaj olduğunu kabul etmiş “Gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü” diyerek savunmuştu.

AGİT ve AKPM’nin seçim gözlemi: Taraflar için şartlar eşit değildiAGİT ve AKPM’nin seçim gözlemi: Taraflar için şartlar eşit değildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.