Galatasaray Divanı’nda ‘Kanunsuz şeyler yaptığımız var’ sözü yayın kestirdi

Galatasaray Divanı'nda eski yöneticisi Taner Aşkın, Riva, Mecidikeyöy ve Florya projelerine dair yaptığı konuşmada "Çok da kanunsuz yaptığımız şeyler var" dedi. Galatasaray YouTube'daki canlı yayını kesti.

Spor 13 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Taner Aşkın, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e sert sözlerle yüklendi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Temmuz ayı olağan divan kurulu toplantısında kürsüye çıkıp konuşan eski yönetici ve önde gelen divan kurulu üyelerden olan Taner Aşkın’ın kanunsuz işler yapıldığını söyledi. Aşkın’ın tam bu sözlerinin ardından resmi Youtube yayını aniden kesildi. Yayın Galatasaray’ın 2-0 kazandığı Kisvarda maçının geniş özetiyle devam etti.

Galatasaray'ın sponsor bayramı! Galatasaray’ın sponsor bayramı! 

Başkan Dursun Özbek’in katılmadığı toplantıda eski yöneticilerden Taner Aşkın, diğer divan üyeleri Ayhan Özmızrak ve Ertay Örmen ile birlikte kulübün yönetim kuruluna bazı konularda bilgi almak için verdikleri dilekçeyi kurulda paylaştı. Aşkın, soruları, divan üyeleri için dijital ekrana yansıttı.

Aşkın, yönetime bu soruları yöneltti.

Dilekçede ilk olarak Riva projesinden Galatasaray Kulübü’ne kalan meblağın ne olduğunu sorduklarını belirten Taner Aşkın, “Yani Riva’yı verdik, gitti geldi, şu oldu, bu oldu. Riva nerede şu anda? Ne oldu, neler oluyor? Ben bir şey söylemeyeyim, neler oluyor, söylemeyeyim. Bunu benim bilmem yetmiyor” dedi. Bu esnada yönetim masasında oturan ikinci başkanı Metin Öztürk, Aşkın’a “Zan altında bırakmayın” dedi.

“Borsa bu işe mani”

Aşkın da Öztürk’e şöyle seslendi: “Hayır beyler, zan altında bırakacak bir şey yok. ‘Borsa bu işe mani’ diyorlar. ‘Açıklamayın’ diyorlar. Bunlar açıklanmayacak gruplara girebilir, ben bunu söylemek istemiyorum şu anda. Ama bir realite var.”

Taner Aşkın konuşurken yayın kesildi.

“Riva’da neler oluyor, bilelim”

Riva’ya dair camiaya bilgi verilmesini isteyen Aşkın, “Bakın Riva! Riva’nın ne olduğunu hepimiz bilelim. Beni çağırıp özel bir şey anlatmanız bir şey ifade etmiyor. Ben tek başıma Galatasaray’ı temsil etmiyorum. Galatasaray’ın 11 bin üyesi var, 3 bini divan üyesi. Bunların 300 tanesi olanları biliyor mu? Bilmiyor. Neler olduğunu, ne yaptığınızı sizler biliyorsunuz. Biz bir şey bilmiyoruz. Sağdan soldan duyduklarımızla size göre, size karşı cephe aldığımızı, zannediyorsunuz. Hayır, asla böyle bir şey yok. Realiteler ortaya çıksın, onları konuşalım. Başka yapacak bir şey yok şu anda” dedi.

Avrupa kupalarına format atıldı! İşte yeni düzenlemeAvrupa kupalarına format atıldı! İşte yeni düzenleme

“Florya ne alemde, ne kadarı satıldı?”

Aşkın, ardından Mecidiyeköy’deki projeye geçti. Aşkın şunları söyledi: “Buradaki gelirlerin hepsi, son alınan arsayla ilgili temlik edilmiş vaziyette. O arsadan aldığımız krediye karşı temlik edilmiş. Peki burada neler söylendi bize? ‘Buradan gelecek parayla Florya yapılacak’ dendi. Öyle mi? Doğru. Arsa alındı tamam, o parayla alındı. Orada bir sıkıntı yok. Peki oranın inşaatı ne alemde? Tapuları da aldık. Verebiliyoruz insanlara da. Ne kadar sattık, ne kadar kaldı? Buradan daha nasıl bir nakit akışı bekliyoruz?”

“Çok kanunsuz şeyler yaptığımız var” sözü yayını kestirdi

Aşkın, “Buranın şu andaki durumunu öğrenmek istiyoruz. Biz diyoruz ki aydınlatın. ‘Bu üç kişiyi değil, Galatasaray camiasını aydınlatın’ diyoruz. ‘O sendendi, bu bendendi, o şundandı’ demeyelim. Böyle bir şey yok. Bir bakımdan bir şey yapıyoruz, öbür taraftan başka şeyler yapıyoruz. Çok da kanunsuz şeyler de yaptığımız var. Onu da söyleyeyim, onu da söyleyim yayın ama..” dedi. Aşkın’ın konuşması tamamlanmadan canlı yayın bu noktada kesildi.

Fenerbahçe 'Atatürk Stadı' için çalışmaları hızlandırdıFenerbahçe ‘Atatürk Stadı’ için çalışmaları hızlandırdı

Ali Koç’un sözlerini akla getirdi

Aşkın’ın bu sözleri Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un konuşmasını da akla getirdi. Koç, 29 Nisan 2023’teki konuşmasında şunları söylemişti: “Ligi bitirmemek, gayrimenkul projelerini bitirmemeye benzemez demeliydik. Seçimler bitsin Florya projesinde neler döndüğünü bir anlatalım sizlere.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.