Dietmar Hamann: Thiago Avrupa’nın en abartılan oyuncusu

Bazı futbol insanlarının yaptıkları abartılı yorumlara alışkınız. Alman futbol insanı Dietmar Hamann'ın İspanyol orta saha Thiago Alcantara için yaptığı yorum bunlardan biri olarak tarihe geçti.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hamann'dan Thiago'ya taş.

Kariyeri boyunca Bayern Münih, Liverpool ve Newcastle gibi takımların formasını giyen Alman Dietmar Hamann, Thiago Alcantara için yaptığı yorumla gündeme geldi. Hem Liverpool hem de Bayern Münih formalarıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşayan Hamann, İspanyol orta saha oyuncusu için “Avrupa futbolunun en abartılan oyuncusu” yorumunu yaptı.

Hamann, eski takımlarından Liverpool’da forma giyen ve kariyerinin bir kısmını bir diğer eski takımı Bayern Münih’te geçiren milli futbolcu için “İşler yolunda giderken ve topa sahipken iyi bir oyuncu ancak oyunun onun üzerinden kurgulayıp kontrol almasını istediğinizde iyi değil. Onun bu kadar iyi görülmesini anlamıyorum. O normal bir oyuncu, herkesin dediği gibi mükemmel bir oyuncu değil” dedi. Bu sezon MacAlliste ver Dominik Szoboszlai gibi orta sahalara yatırım yapan Liverpool’da kontratının son yılına giren Thiago, geçtiğimiz yıl sakatlıkların pençesinden kurtulup istikrarlı olarak forma şansı bulamamıştı. Hamann, oyuncunun piyasadaki yeriyle alakalı “Mutlaka onu isteyecek topa sahip olma takımları olacaktır. İspanya’da bir piyasası olabilir” yorumunu yaptı.

Hamann, geçtiğimiz ocak ayında Manchester City’nin süper yıldız forveti Erling Haaland için de “40 gol atacak olsa bile City Haaland’sız daha iyi bir takımdı” sözlerini dile getirmişti.

Liverpool’da kaptanlık Virgil van Dijk’a emanetLiverpool’da kaptanlık Virgil van Dijk’a emanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.