Onana, Garnacho’ya destek verdi: FA’in affetmeye niyeti yok

Manchester United’ın kalecisi Andre Onana, Kopenhag maçı sonunda yaptığı 'ırkçı ifadeler içeren' paylaşımla gündeme gelen takım arkadaşı Alejandro Garnacho’yu savundu.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Garnacho'yu Onana affetti, FA affetmedi.

Alejandro Garnacho, salı gecesi Kopenhag karşısında aldıkları 1-0’lık galibiyette kaleci Onana’nın son dakikadaki penaltı kurtarışının ardından zafer paylaşımı yaptı. Kutlama paylaşımında goril emojisi kullanan Garnacho gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı hemen kaldırdı.

Ancak United kalecisi Andre Onana, Arjantinli takım arkadaşına sosyal medyadan yaptığı paylaşımla destek oldu.
“İnsanlar neye kırılacağımı seçemez. Garnacho’nun ne demek istediğini çok iyi biliyorum. Orada güç ve kuvveti temsil etti. Bu konu daha fazla ileri gitmemeli.”

Manchester'da bir garip akşam: Maguire attı, Onana kurtardı, United kazandıManchester’da bir garip akşam: Maguire attı, Onana kurtardı, United kazandı

Her ne kadar Onana Garnacho’ya destek olsa da Arjantinli orta saha oyuncusu FA tarafından para ya da men cezası alabilir. 2020 yılında bir taraftara teşekkür etmek için ırkçı ifadeler içeren bir yorumda bulunan dönemin Manchester United’lı golcü Edinson Cavani FA tarafından üç maç men ve 100 bin sterlin para cezasına çarptırılmıştı.

Yine geçtiğimiz sezon benzer bir olaydan ceza alan Manchester City’nin yıldız on numara oyuncusu Bernardo Silva bir tweetinde İspanyol bir şekerleme firmasının maskotunun yüz hatlarını Benjamin Mendy’ninkiyle karşılaştırınca 50 bin sterlin para cezasına çarptırılmış ve bir maç men almıştı. Benjamin Mendy, dava sürecinde Bernardo’nun yanında olmuş fakat FA, Silva’ya yine de ceza vermişti.

Premier Lig'in kaybedenleri: Manchester United ve EvertonPremier Lig’in kaybedenleri: Manchester United ve Everton

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.