Liberty’den Aces’a karşı gövde gösterisi

WNBA'in şampiyonluk adına en iddialı iki ekibi olarak görülen New York Liberty ve Las Vegas Aces, bu sezon ikinci kez karşılaştı. Maçı Liberty 99-61 gibi farklı bir skorla kazandı ve adeta rakibine sezon sonu için gözdağı verdi.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
WNBA'de Liberty'den gösterişli zafer.

Geçtiğimiz transfer döneminde flaş isimleri kadrosuna katan ve şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen New York Liberty ve Las Vegas Aces New York’ta karşı karşıya geldiler. Sezonun ilk 26 maçında yalnızca iki kez yenilen Aces, sezonun ilk mücadelesinde 17 sayılık farkla mağlup ettiği Liberty’ye konuk oldu. Fenerbahçe’nin süper yıldızlarından Breanna Stewart’ın da formasını terlettiği Liberty, haziranda oynanan karşılaşmadan daha formda durumdaydı.

Maç Aces’ın üstünlüğüyle başladı ilk çeyrek 22-19 bitti. İkinci çeyrekte ev sahibi geri döndü ve devreyi 49-44 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısıysa tam manasıyla New York dominasyonuna sahne oldu. Liberty, üçüncü çeyrekte 30-9, son çeyrek 20-8 üstünlük kurduğu rakibini 99-61 yendi. Liberty’de Sabrina Ionescu 31 sayı ve 7 asistle yıldızlaşırken Breanna Stewart 23 sayı ve 6 ribauntla oynadı. Aces cephesinde Candace Parker hastalığı nedeniyle forma giymezken Jackie Young 16, Chelsea Gray 15 sayıyla oynadı.

İki takım 15 Ağustos tarihinde sezon içi turnuvasının finali olan Komisyoner Kupası’nda karşı karşıya gelecek.

12 Dev Adam'a Yeşil Burun Adaları hafif geldi12 Dev Adam’a Yeşil Burun Adaları hafif geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.