Altın Koza’nın jürileri belli oldu

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları jüri üyeleri belli oldu. 18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanlığını Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Festival kapsamındaki yarışmaların kazananlarına 1 milyon 285 bin lira ödül dağıtılacak.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali jüri üyeleri açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmleri, yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında, oyuncu Bennu Yıldırımlar, Cezmi Baskın, yazar ve senarist Murat Uyurkulak, yapımcı Nefes Polat, kurgu yönetmeni Özcan Vardar, görüntü yönetmeni Özgür Eken, akademisyen Prof. Dr. Senem Erkılıç ve sinema yazarı, Sinematek Film Program Koordinatörü Senem Erdine’den oluşan jüri değerlendirecek.

18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanlığını Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

SİYAD En İyi Film Ödülü’nü belirleyecek sinema yazarları jürisi Övgü Gökçe, Yeşim Burul ve Talip Ertürk’ten oluşuyor. Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilecek Film-Yön En İyi Yönetmen ödülü, Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayış ve Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak filmleri ise; belgesel film yapımcısı Coşkun Aral; yapımcı, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir; yönetmen, akademisyen, Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş Özgen; yönetmen Mustafa Ünlü; yapımcı, yönetmen, Belgesel Sinemacılar Birliği kurucu üyesi Dr. Semra Güzel Korver’in yer aldığı jüri değerlendirecek.

Kazananlara toplam ödül 1 milyon 285 bin lira

Uluslararası Kısa Film Yarışması jürisi, akademisyen Prof. Dr. Bülent Çaplı, oyuncu Feride Çetin, Uluslararası Burgas Film Festivali Direktörü Emil Ovanesovve yönetmen İlker Savaşkurt’tan oluşurken; Öğrenci Kısa Film Yarışması jüri üyeleri, yönetmen ve oyuncu Barış Atay, Diyarbakır Kısa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen, yapımcı Vuslat Saraçoğlu’ndan oluşuyor.  Adana Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri ise akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayıroğlu ve yönetmen, oyuncu Savaş Satış’tan oluşan jüri değerlendirecek. Festival kapsamındaki yarışmaların kazananlarına toplam 1 milyon 285 bin lira ödül dağıtılacak.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

‘Kuru Otlar Üstüne’ prömiyerini Adana’da yapacak

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında özel bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festival, seçkisiyle de iddialı. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde büyük beğeni toplayan ve ödülle dönen son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye prömiyeri de Altın Koza’da yapılacak. Festivalin Onur Ödülleri ise Perran Kutman ve Cihan Ünal’a takdim edilecek. Festival, 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, suikastçılar, özgür olmak isteyenler, 11 film sizleri beklerFragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, suikastçılar, özgür olmak isteyenler, 11 film sizleri bekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.