Haluk Bilginer, Pablo Larrain’in ‘Maria’sında Angelina Jolie ile başrolde

Usta oyuncu Haluk Bilginer, Pablo Larrain imzalı 'Maria'da Angelina Jolie ile başrolü paylaşacak. 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından Maria Callas'ın hayatını beyazperdeye taşıyacak filmin çekimleri bu ay Budapeşte'de başlayacak.

Kültür Sanat 2 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Jolie ve Bilginer'i buluşturacak, yönetmen Pablo Larrain imzalı filmi çekimleri Ekim'de Budapeşte'de başlayacak.

Haluk Bilginer, yönetmen Pablo Larrain’in yeni filmi ‘Maria’nın kadrosuna katıldı. Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas’ın hayatını beyazperdeye taşıyacak filmin başrolünde Angelina Jolie yer alıyor. Raninitv’de yer alan habere göre Bilginer, filmde Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis’i canlandıracak.

Larrain biyografik filmlere aşina. Yönetmen daha önce Jacqueline Kennedy biyografisi ‘Jackie’ ve Leydi Diana biyografisi ‘Spencer’a da imza atmıştı. Larrain’in önceki iki biyografi filmi, Kristen Stewart’a ve Natalie Portman’a Oscar Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı kazandırmıştı.

Steven Knight’ın kaleme aldığı ‘Maria’, ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini anlatacak. Başroldeki Jolie daha önce Pablo Larrain’e hayran olduğunu ve Maria Callas’ı canlandırmanın bir rüya olduğunu söylemişti: “Maria’nın hayatına ve mirasına karşı sorumluluğu çok ciddiye alıyorum. Pablo Larraín uzun zamandır hayran olduğum bir yönetmen. Maria’nın hikayesini onunla ve Steven Knight’ın bir senaryosuyla anlatabilmek bir rüya.”

Sorunlu bir çift: Callas ve Onassis

Callas, Amerika doğumlu bir Yunan soprano şarkıcısı ve 20. yüzyılın en ünlü opera sanatçılarından biriydi. Manhattan’da doğdu ve 13 yaşındayken Yunanistan’da opera eğitimini aldı ve daha sonra kariyeri için İtalya’ya taşındı.

Callas, bir dönemin en ünlü sopranoları arasındaydı ve Aristotle Onassis’in uzun süreli metresi oldu. Jackie Kennedy’nin ikinci eşi olan Onassis onunla evlenmek için kendisini terk ettikten sonra Callas önce İtalya’ya, ardından Fransa’ya taşındı. İhaneti tam olarak atlatamayan Callas, 1977’de, 52 yaşındayken kalp krizinden öldü. Onassis’in ilişkileri boyunca Callas’a taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da gündeme geldi.

Son olarak ‘Baba’ ve ‘Sıcak Kafa’ dizilerinde rol alan Bilginer, şu sıralar Zuhal Olcay ile 20 yıl aradan sonra tiyatro sahnesinde buluşmaya gün sayıyor. İkili, ‘Kel Diva’ adlı oyunla sahneye çıkacak. Angelina Jolie ise yönetmenliğini üstlendiği ‘Without Blood’ filmiyle ilgileniyor.’Maria’nın çekimleri bu ay içinde Budapeşte’de başlayacak.

Haluk Bilginer-Zuhal Olcay oyununa büyük ilgi: İnternet sitesi çöktü, bilet için kuyruklar oluştuHaluk Bilginer-Zuhal Olcay oyununa büyük ilgi: İnternet sitesi çöktü, bilet için kuyruklar oluştu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.