David Beckham’ın LGBTQ ile imtihanı

Inter Miami'nin hissedarlarından David Beckham, LGBTQ topluluğu tarafından Katar'daki iş anlaşmasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Eski İngiliz futbolcu Beckham, Miami'de yaşıyor.

David Beckham, yakında Netflix’te yayınlanacak olan belgeseli için The Telegraph’a özel bir röportaj verdi. Eşcinselliğin cezasının ölüm olduğu Katar ile iş anlaşması yaptığı için LGBTQ topluluğu tarafından eleştirilere maruz kalan Beckham’ın, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdiği görüldü.
David Beckham, “Tabii ki bu konuya girerken bazı soruların olacağını biliyordum; eleştirilerin olacağını da biliyordum ama her zaman futbolun çok güçlü bir araç olduğuna inandım. Dünya Kupası başladıktan sonra sona ereceğini değil, her şeyin insanlara nasıl davranıldığı, insanların nasıl dışlanmadığı ve Dünya Kupası’nın nasıl bir deneyim olacağıyla ilgili olduğunu biliyordum” dedi.

Beckham, Messi'yi; Brentford oğul Beckham'ı transfer ettiBeckham, Messi’yi; Brentford oğul Beckham’ı transfer etti

Beckham, Katar’da kaldığı vakit içerisinde hiçbir sorunla karşılaşmadığını da şu sözlerle duyurdu: “Orada bir ay geçirdim ve bir kişi bile yanıma gelip ‘Aman Tanrım, bana böyle davranıldı; aman Tanrım, buraya girmeme izin verilmedi…’ demedi. LGBTQ topluluğuyla, sahadaki insanlarla konuştum, bu yüzden kararımdan memnun kaldım.”

Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi...Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin çağrısına yanıt verdi: Mehmet Büyükekşi…

LGBTQ savunucusu Beckham

David Beckham, LGBTQ topluluğunun önemli bir ismi olarak görülüyordu. Topluluğu her zaman destekleyen ve bir müttefiki olarak görülen Beckham, eşcinsel yaşam tarzı dergilerinin kapağında yer alıyordu. Beckham’ın, eşcinselliğin cezasının ölüm olduğu Katar ile iş anlaşması yapması topluluk tarafından hayal kırıklığıyla karşılanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.