Konser Kurdu özel bir konser için Ankara yolcusu

İnsanlık kendi tarihi açısından utanç dolu günlerden geçerken ilân edilen üç günlük milli yas haliyle çok sayıda konserin ertelenmesine neden oldu. Vicdanların sızladığı, keyiflerin hiç de yerinde olmadığı bu süreçte müziğin gücüne inanıyoruz. Bu yüzden pazar günü Camille Thomas'nın konserindeyiz.

Kültür Sanat 20 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İnsanlık yine zorlu bir sınav veriyor. Üstelik başarılı olduğu da söylenemez. Orta Doğu acı dolu tarihine bir yenisi daha eklenirken bu acıya kayıtsız kalmayan Türkiye’de, Gazze’de öldürülen masum siviller için üç günlük yas ilân edildi. Dün, bugün ve yarını kapsayan yas nedeniyle yapılması planlanan konserlerin tamamı ertelendi ya da iptal edildi. Böylesi acı yüklü bir ortamda müziğin iyileştirici gücüne sığınıp İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek etkinliklere, Konser Kurdu olarak göz atmak istedik. Ama her şeyden önce tüm dünyada savaşın anlamsızlığının idrakini diliyor, öldürülen masum insanları saygıyla anıyoruz.

Konser Kurdu, Camille Thomas için Ankara’da

İlk rotamız Ankara. Tam da tüm dünya olarak şahitlik ettiğimiz bu korkunç günlerde, insanlığın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra benzeri acılar yaşanmaması için kurulan Birleşmiş Milletler adına düzenlenecek konsere CSO Ada Ankara ev sahipliği yapacak. Konser, aslında bu akşam gerçekleşecekti. Ancak milli yas nedeniyle pazar gününe alındı. Bu özel konserde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası özel bir isme eşlik edecek. Bir yanı Belçikalı, bir yanı Fransız olan ve halihazırda Paris’te yaşayan çellist Camille Thomas, Ankara’da sahnede.

Konserde Camille Thomas, Giuseppe Verdi, Fazıl Say ve Camille Saint-Saens’in eserlerini seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise Vincenzo Milletari yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Beethoven’in en sevdiği bestesi olan ‘7. Senfonisi’ni seslendirecek.

Gelelim İstanbul’a. Pazar günü şehirde ön plana çıkan etkinliklerden biri Emir Can İğrek’in konseri. ‘Ali Cabbar’ şarkısıyla yaz aylarına damga vuran İğrek, sevilen şarkılarını Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda seslendirecek. Konserin başlama saati ise 21.00. Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen Bavyera Tadında: Oktoberfest in İstanbul etkinliğinde Can Gox, Hedonutopia ve Güneş sahne alacak. Alternatif isimleri bir araya getiren festival gün boyu devam edecek. Festivalin yıldızı olan Güneş, Türk rap sahnesinin en başarılı kadın müzisyenlerinden biri olarak da son dönemde adından söz ettiriyor. Yaz boyunca Edis ve Ceza ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanını Fanta Fest kapsamında turlayan müzisyen pazar günü de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Yaşayan efsane Selda Bağcan Efes Antik Tiyatrosu’nda

İstanbul’dan sonra rotamızı Ege’nin incisi İzmir’e çeviriyoruz. İnsanlık tarihinde medeniyetin en yüksek seviyelere ulaştığı yerlerden biri olan Efes Antik Kenti, özel bir konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Antik Çağ’da dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Efes’in 20 bin kişi kapasiteli görkemli antik tiyatrosu Selda Bağcan’ı ağırlayacak. On yıllardır müziğe damga vuran, şarkıları yurt dışında da büyük ilgi gören ve yeniden yorumlanan Bağcan’a bu özel mekândaki özel konserde Musa Göçmen yönetimindeki senfonik orkestra da eşlik edecek. Konserin başlama saati 21.00.

Müzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılarMüzik Radarı hatırlatır: Barış için söylenen şarkılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.