Nick Cave romanı dizi oluyor, başrol Matt Smith’in

Müzisyen Nick Cave’in romanı 'Bunny Munro'nun Ölümü’ televizyona uyarlanıyor. 2009 yılında yayınlanan romanın televizyon uyarlamasında başrol, ’Doctor Who’ dizisinin efsane doktorlarından Matt Smith’in.

Kültür Sanat 2 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Müzisyen Nick Cave’in romanı ‘Bunny Munro’nun Ölümü’ televizyona uyarlanıyor. 2009 yılında yayınlanan romanın televizyon uyarlamasında başrol, ’Doctor Who’ dizisinin efsane doktorlarından Matt Smith’in.

Roman, esere ismini de veren Bunny Munro’nun kapısının intiharından sonra dokuz yaşındaki oğluyla yaşadıklarını ve çıktıkları bir yolculuğu anlatıyor. Smith de dizisi de dizide seks bağımlısı, güzellik ürünleri pazarlamacısı, kendini beğenmiş bir çapkın olan Bunny Munro’yu canlandıracak. Altı bölüm olarak duyurulan dizinin senaryosunu Pete Jackson yazacak, yönetmen koltuğunda ise Isabella Eklöf oturacak.

‘Nihayet biri bu hikâyeyi anlatmaya cesaret etti’

Cave de kitabının bir televizyon dizisi olarak izleyicilerle buluşacak olmasından da başrolün Matt Smith’e verilmesinden de memnun. Müzisyen, The Hollywood Reportar’a yaptığı açıklamada heyecanını anlattı:

“Nihayet, bu hikayeyi üstlenecek cesarete sahip biri çıktı. Sky ve Clerkenwell Films’in Bunny’yi tüm kusurlu ihtişamıyla hayata geçirecek olmasından büyük heyecan duyuyorum. Karakter için de Matt Smith’ten daha iyisini düşünemiyorum.”

Benzer bir heyecan ve mutluluğu Smith de paylaşıyor. Oyuncu hikayeyi “yas ve değişimle başa çıkmaya çalışan bir baba ve oğul hakkında derin, zor ve şefkatli bir anlatı” diyerek anlatıyor. Ayrıca “Nick Cave ile çalışmak büyük bir onur” diye de ekliyor.

Oyuncu kadrosu ve yayın tarihi ise henüz belli değil.

Nick Cave boykota karşıNick Cave boykota karşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.