Josef De Souza geçen sezonu hatırlattı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı sonrası Josef De Souza geçen sezon oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçında yaşananları hatırlattı.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ankaragücü maçlarındaki ilk vukuat bugünkü değildi.

Geçen sezon Ankara’da oynanan Ankaragücü – Beşiktaş karşılaşmasının sonunda Beşiktaşlı oyunculara ve Mete Kalkavan’a yönelik olarak taraftarlar tarafından bir saldırı gerçekleşmişti. O gün Josef De Souza kale arkası tribünden atlayarak saldıran taraftara müdahale etmiş ardından ceza almıştı.

Josef o maçın ardından aldığı 1 maçlık ceza üstüne “Bir oyuncuyu öldürdükleri gün veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız.” yazılı bir paylaşım yapmıştı. Brezilyalı oyuncu söz konusu paylaşımını hatırlatan bir Instagram hikayesi yayınladı.

Josef De Souza geçen sezon yaşanan olayı hatırlattı.

Söz konusu cezanın ardından basın toplantısı düzenleyen Josef De Souza “Sahada kötü bir olay yaşandı. Sahaya giren taraftar Cenk’i, Salih’i sakatlasaydı ya da elinde onlara zarar verecek, yaralayacak bir alet olsaydı, sahadaki herhangi biri yaralansaydı insanlar bana yine 1 maç mı ceza vereceklerdi? Bu cezanın ne kadar yanlış olduğunu tartışmaya gerek yok. Milli oyuncular Cenk ya da Salih’in futbol oynamasını engelleyecek bir şey olsaydı gerçekten şu an Josef’in cezası mı konuşulacaktı? Bu tür durumlar da bu şekilde cezalandırılması maalesef Türk futbolunun imajına zarar veriyor.” diye konuşmuştu.

Beşiktaş’tan destek

Josef’in paylaşımı üstüne Beşiktaş da aynı günü hatırlatan bir paylaşım yaptı. Siyah – beyazlılar “Adalet bir gün herkese lazım olacak!” notuyla aşağıdaki gönderiyi yayınladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.