Tekvando Milli Takımı ABD’de üçüncü oldu

Tekvando Milli Takımı Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada Eyaleti'nde düzenlenen ABD Açık'ta takım halinde üçüncü oldu.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Tekvandoda Amerika'dan iyi haberler geldi.

Türkiye’nin son yıllarda atılım yaptığı ve başarılar elde ettiği olimpik branşlardan tekvando Türk sporuna ABD’den iyi haber gönderdi. Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ABD’nin Nevada eyaletindeki Reno kentinde düzenlenen ABD Açık Turnuvası’nda beş milli sporcu mücadele etti. Kadınlar 49 kiloda Merve Dinçel Kavurat ve +73 kiloda Nafia Kuş altın madalya kazandı. Nafia 2023’teki Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştı. Merve ise hem 2022 Avrupa hem 2023 Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en tepesinde yer almıştı.

Kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş, erkekler +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli ise bronz madalyanın sahibi oldu. Hatice Kübra daha önce 2022 Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda altın ve 2020 Yaz Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanmıştı.

Turnuvada Merve Dinçel Kavurat en iyi kadın tekvandocu ödülüne layık görüldü. Beş sporcuyla dört madalya kazanan Türkiye takım halinde üçüncü sırayı aldı.

Paris halkı olimpiyat süresince evden çalışmaya teşvik ediliyorParis halkı olimpiyat süresince evden çalışmaya teşvik ediliyor

Taha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonuTaha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.