Freddie Mercury’nin evi satışa çıkıyor: Fiyatı 38 milyon dolar

Rock efsanesi Freddie Mercury'nin Londra'daki evi satışa çıkıyor. Daha önce binlerce özel eşyası açık artırmalarda satılan müzisyenin son olarak evi de yeni alıcısını bulacak. Mary Austin efsane müzisyenin evini en az 38 milyon dolara satacak.

Kültür Sanat 29 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Freddie Mercury'nin Londra'nın batısında yer alan evi.

Önce uçak biletine yazılan notaları, sonra piyanosu, ardından da sanat koleksiyonu satılmıştı. Freddie Mercury bu kez de evinin açık artırmada satışıyla gündemde. Özel eşyaları milyonlarca dolara satılan efsane müzisyenin Londra’daki Garden Lodge adlı evi de yeni alıcısını bulacak. Londra’nın batısındaki Kensington semtinde bulunan bahçeli ev 38 milyon dolara satışa çıkıyor.

11 yıl boyunca yaşadığı bu evi Freddie Mercury 1980’de görür görmez çok beğenip satın almıştı. Londra’nın merkezindeki kır evim dediği bu güzel yapı şimdi yeni sahibini bulacak. Efsane müzisyen çok özendiği evini en sevdiği renk turunçgil sarısına boyamıştı. Odanın kornişlerinde tamamlayıcı mücevher tonları kullanılmıştı.

Freddie Mercury görür görmez aşık olmuştu

Freddie Mercury’nin ‘Bohemian Rhapsody’yi bestelerken kullandığı kuyruklu piyanoya evsahipliği yapan misafir odası dikkat çekiyor. Bununla birlikte evin büyük manolya ağaçları ve oryantal esintili su öğeleriyle bezenmiş bahçesinin manzarası da hayranlık uyandırıyor. Evin ana süitine müzisyenin eskiden kıyafetlerini ve sahne kostümlerini sakladığı giyinme odasından giriliyor. Oda yerden tavana kadar aynalı ve çok sayıda dolap kapısı var.

Freddie Mercury 1991’deki ölümünün ardından evi ve içindeki tüm eşyaları yakın arkadaşı ve sırdaşı Mary Austin’e miras bırakmıştı. 30 yıldan uzun bir süre bu eşyalarla ilgilendikten sonra 72 yaşındaki Mary Austin efsane müzisyenin yaklaşık 1.400 eşyasını geçen yıl açık artırmaya çıkardı. Şimdi de Garden Lodge’u 38 milyon doları aşan teklifler karşılığında satmak istiyor.

Popun kralı yalnız değil, Queen zirveye göz diktiPopun kralı yalnız değil, Queen zirveye göz dikti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.