Kederli babaya kan parası teklif eden anne-oğulun New York’ta yüzü gülüyor

Yazar Eylem Tok’un oğlunun ehliyetsiz kullandığı arabayla yaptığı kaza nedeniyle oğlunu kaybeden Özer Aci, Cihantimur Ailesi’nin kendisine gelen kan parası imasını anlattı. Firari anne-oğulun ise New York'ta gülerken fotoğrafları çekildi.

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu ölümlü trafik kazasında yeni gelişmeler var. Yazar Eylem Tok ve doktor Bülent Cihantimur’un oğlunun ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araç nedeniyle hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası, başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi aldı ve kendisine Cihantimur ailesinden gelen mesajı anlattı. Öte yandan kazadan sonra önce Mısır’a sonra ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un New York’da yüzünde güller açan fotoğrafları ortaya çıktı. İşte skandal kazadan günün gelişmeleri:

İstanbul Kemerburgaz-Bahçeköy arasındaki orman yolunda, seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri üç ATV’ye birden çarpmıştı.

Kazada yaralanan beş kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Yapılan incelemede kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un olay yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır’a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Mısır’a kaçan Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD’ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Soruşturmada ifadesi alınan şüphelinin babası Bülent Cihantimur’un çalışanı kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu “suçluyu kayırma” ile “delileri gizleme” suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Kazada oğlu Oğuz Murat Aci’yi kaybeden baba Özer Aci savcılıktan soruşturmaya ilişkin bilgi aldı. Soruşturmanın sürdüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Özer Aci çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eylem Tok'a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur'a yurt dışı çıkış yasağıEylem Tok’a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur’a yurt dışı çıkış yasağı

Başsavcı ile görüştüklerini ve dosyayla ilgili bilgi aldıklarını belirten Aci firari yazar Eylem Tok’un soruşturma savcısıyla görüşüp görüşmediği sorusuna “Bildiğim kadarıyla görüşmemiş” cevabını verdi.

Baba Aci, karşı tarafın kendisiyle dolaylı olarak iletişime geçtiklerini belirtti. Aci, “Bir aile dostumuz aranmış, böyle konuşulmuş. 10 veya 12’nci gün dolaylı olarak taziyeye geleceklerini ilettiler bana fakat ben yine aynı sözümü tekrarladım; anne ile çocuk gelir teslim olur, ertesi gün buyursunlar, gelsinler taziyeye ” dedi. Avukat Hacı Orhan da “Yargılanma olmadan taziyeye gelmeleri doğru olmaz. Şu an onlar yurt dışına kaçmış haldeyken birilerinin taziyeye gelmesi doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Avukat: O çalışan azmettirilmiş durumda

Ailenin avukatı Hacı Orhan ise “İlk günden beri söylüyorum, müvekkillerim de söylüyorlar. Öncelikle kişilerin gelip teslim olup yargılanmaları gerekiyor. Bu yargılanma olmadan taziyeye gelmeleri doğru olmaz. Şu an onlar yurt dışına kaçmış haldeyken birilerinin taziyeye gelmesi doğru olmaz. Baba ‘teslim olsunlar taziyeye gelsinler’ şeklinde belirtti ancak bu yanlış anlaşıldı. Burada çok açık şekilde söylüyoruz ki bu olay ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermektir. Bu yüzden olay sonucu o konuşulan konuların dile getirilmesi doğru ve ahlaki değildir” dedi.

Tutuklanan çalışan ile ilgili sorular üzerine Avukat Orhan, “Çalışan asli bir fail olsa da sonuçta azmettirici olarak babanın ve annenin talimatları olduğu bir gerçektir. Bir çalışanın kendi başına böyle bir eyleme girişmesi mümkün değildir. Zaten o anda da Eylem Hanım ve Bülent Beyle görüştüğünü söylüyor” dedi. Çalışanın havaalanına gittiğini bilmediğini söylediği yönündeki soruya ise Orhan, “Havaalanına gittiğini bilmiyorum’ şeklindeki ifade doğru değil. Çünkü valizle gidiyorlar, ifadede Eylem Hanım Mısır meselesini konuşuyor, biletlerini ayarlamaya çalışıyor. Çalışan da bunun farkında” diye cevap verdi.

‘Baba Cihantemur’un ifadesi hızlıca alınmalı’

Babanın nerede olduğu sorularına ise Avukat Hacı Orhan, “Babanın şu an yurt dışına çıkış yasağı var, nerede olduğunu bilmiyoruz ama İstanbul veya Bursa’da çalışmaları var. İstanbul veya Bursa’dadır diye tahmin ediyorum. Daha babanın ifadesi alınmadı, bir an önce ifadesinin alınması lazım. Eğer bir dahli varsa aynı şekilde bir tedbir kararının uygulanması gerekir. Kayırma noktasında anne ve babanın cezasızlık hali var ancak biz burada ihmal sonucu adam öldürmeye giden bir süreçten bahsediyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Telefonlardan birinin halen kayıp olduğunu da söyleyen Orhan, “Özellikle telefonların oradan toplanıp götürülmesi talimatını verenin ve bu organizasyonu yapanın Eylem Hanım olduğunu düşünüyoruz. Orada olan çocuklar da aynı şekilde burada suçlu olacaklar. O telefonlardan birisi de şu an hala kayıp, Tahsin’in telefonu kayıp” ifadelerini kullandı.

Kederli baba adalet bekliyor, anne-oğul New York’ta gülüyor

Baba Özer Aci soruşturma dosyasının da tamamlanma aşamasında olduğunu öğrendiğini anlattı.

Öte yandan dün konuya ilişkin bir gelişme daha yaşandı. Gazeteci Razi Canikligil, firari anne-oğulun New York’tan fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda ölümlü bir kazaya neden olan gencin ve onu kaçırıp olay yerine iki kez gittiği halde yaralılara yardım etmemeyi tercih eden Eylem Tok’un gülümsemesi dikkat çekti.

Baba Cihantimur’un ‘fenomenler’ bağlantısı

Öte yandan ane ve oğulun firarında rolü olan baba Bülent Cihantimur’un da fenomenler soruşturmasında şüpheli sıfatı ile yer aldığı ortaya çıktı.

Kara para aklama soruşturmasında Dilan Polat’ın ardından soruşturulan Tayyargiler çifti de dosyaya girmişti. Tayyargiller çifti soruşturmasındaki 13 şüpheliden biri de ünlü estetikçi Bülent Cihantimur’du. Kanal D’nin haberine göre Cihantimur’un tıpkı diğer fenomenler gibi kara para aklama ve suç örgütüne üye olmakla suçlandığı öğrenildi.

Fotoğrafı çeken kişi: Onları görünce kanım dondu

Öte yandan CNN Türk yayınında muhabir Merve Tozaz, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un fotoğraflarını çeken Türk vatandaşının açıklamasını paylaştı. Türk vatandaşı “Onları görünce kanım dondu. Kahkahalarla yürüyorlardı. Oğlu ve Eylem Tok, 57. sokakta gördüm ve gördükten sonra da hemen konsolosluğa ihbar ettim” açıklamasında bulundu.

Eylem Tok’un oğlu kaza yaparken ünlü isimlerin çocukları da yanındaydıEylem Tok’un oğlu kaza yaparken ünlü isimlerin çocukları da yanındaydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.